Home / AKTUELNO / PUTIN BESAN ZBOG NOVOG TRAMPOVOG POTEZA: Amerika nas uvlači u novi rat!

PUTIN BESAN ZBOG NOVOG TRAMPOVOG POTEZA: Amerika nas uvlači u novi rat!

putin

Najava predsednika SAD Donalda Trampa o jačanju nuklearnih kapaciteta mogla bi da pokrene novu trku u naoružanju između Vašingtona i Moskve, upozorio je predsednik Komiteta za međunarodne odnose Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačev.

Konstantin Kosačev je rekao da će, ako slogan Trampove kampanje „Učinimo Ameriku ponovo velikom“ znači nuklearnu dominaciju, to vratiti svet u najgore vreme hladnoratovske trke u naoružanju.

Tramp je u intervjuu za Rojters u četvrtak rekao da želi da ojača američki nuklearni arsenal, kako bi obezbedio da SAD budu predvodnik u tom smislu, jer su, kako je naveo, zaostale u kapacitetima u toj vrsti naoružanja.

On se takođe požalio na rusko razmeštanje krstarećih raketa, tumačeći ga kao kršenje sporazuma o kontroli naoružanja, dodajući da će pokrenuti to pitanje ukoliko se bude sreo sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Kosačev je u postu na Fejsbuku ocenio da je to „najalarmantnija Trampova izjava po pitanju odnosa sa Rusijom“, prenosi Rojters.

Kako je dodao, tokom Hladnog rata su Sovjetski Savez i SAD uvideli da je postizanje nadmoći opasno i prihvatili doktrinu jednakosti kao najbolji način za osiguranje mira, naveo je Kosačev.

„Da li ulazimo u novu eru?“, zapitao je Kosačev i dodao da je što pre potrebno dati odgovor na to pitanje.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …