Home / AKTUELNO / Putin ima opasne planove za rusku vojsku: Ruske nuklearne snage dobijaju najnovije moćno naoružanje

Putin ima opasne planove za rusku vojsku: Ruske nuklearne snage dobijaju najnovije moćno naoružanje

putin

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija nastaviti da razvija odbrambeni potencijal zemlje i najavio da će strateške nuklearne snage te zemlje biti opremljene novim naoružanjem.

– Opremaćemo sve vidove vojske opremom i naoružanjem najnovije generacije. Prvenstveno se to tiče nuklearnih snaga – istakao je Putin.

On je podsetio da će do 2020. godine opremljenost vojske modernim naoružanjem biti preko 60 odsto, a u pojedinim slučajevima i 90 odsto, preneo je Sputnjik.

Ruski predsednik je visoko ocenio iznenadne provere borbene gotovosti ruskih oružanih snaga, a posebnu prošlonedeljnu vežbu ruske Nacionalne garde.

Govoreći o situaciji na međunarodnoj sceni, Putin je ocenio da ona iziskuje posebne uslove kada je reč o angažmanu Službe za spoljni obaveštajni rad (SVR).

– Današnja situacija iziskuje posebne uslove rada, posebno kada je reč o operativnoj informaciji situacije u nestabilnim zonama – na Bliskom istoku, u Africi, kao i u pojedinim delovima Azije”, rekao je Putin.

Ruski predsednik smatra da je neophodno nastaviti usavršavanje strategije i taktike u borbi protiv terorizma.

Ruski FSB, kako je rekao, u tom domenu veoma dobro radi svoj posao, pogotovu kada je reč o kontraobaveštajnim poslovima, borbi protiv korupcije i zaštiti ključnih objekata infrastrukture.

(Tanjug)

Check Also

OTKRIĆE ZAPREPASTILO JAVNOST: ZAŠTO JE ĐOKOVIĆ CEO MEČ IGRAO BEZ EMOCIJA, A FEDERER IZGLEDAO KAO DA JE DOPINGOVAN

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je u finalu Vimbldona protiv Rodžera Federera pokazao manje emocija …