Home / AKTUELNO / PUTIN IZGUBIO STRPLJENJE SA ŠEFOM OBAVEŠTAJNIH SLUŽBI- POGLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVALO PRE PRIZNANJA DONJECKA I LUGANSKA (VIDEO)

PUTIN IZGUBIO STRPLJENJE SA ŠEFOM OBAVEŠTAJNIH SLUŽBI- POGLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVALO PRE PRIZNANJA DONJECKA I LUGANSKA (VIDEO)

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin juče je potpisao ukaz kojim su priznate Donjecka i Luganska republika. On je pre tog istorijskog poteza razgovarao sa članovima ruskog Saveta bezbednosti.

Najzanimljiviji je snimak razgovora Putina i Sergeja Nariškina, šefa ruske obaveštajne službe, koji je sugerisao da Rusija mora da anektira dve republike.

Snimak je izazvao veliku pažnju javnosti zato što se u jednom trenutku zbunio, zbog čega je Putin morao da mu „izvlači reči iz usta“ kao profesor učeniku.

– Govori jasno, podržavaš li priznanje – zapitao je Putin Nariškina, na šta je ovaj odgovorio: „Podržaću“.

– Podržaćeš ili podržavaš – kratko je upitao Putin, na šta je šef obaveštajne službe rekao:

– Podržavam da Donjecka i Narodna republika budu deo Rusije – rekao je Nariškin.

– Ne govorimo o tome uopšte, već o priznanju nezavisnosti – kazao je Putin kroz smeh, iako je vidljivo na snimku da je počeo da gubi strpljenje.

Nariškin je potom rekao da podržava priznanje nezavisnosti DNR i LNR.

Podsećamo, predsednik Vladimir Putin naredio je juče Ministarstvu odbrane Rusije da pošalje mirovne snage u Donjecku i Lugansku republiku.

To je zatraženo dekretom koji je objavljen nakon što je Putin rekao da priznaje nezavisnost ovih republika.

Check Also

Kinezi otkrili kako je Rusija izvršila fatalan udarac na dolar…

Protivmere Moskve, uvedene kao odgovor na antiruske sankcije, zadale su ozbiljan udarac poziciji dolara u …