Home / AKTUELNO / Putin naredio povratak ratnih brodova u Siriju, rat sa Amerikom blizu!

Putin naredio povratak ratnih brodova u Siriju, rat sa Amerikom blizu!

rusija- vojska- vojnici 2

Posle raketiranja sirijskog vojnog aerodroma kod Homsa u Sredozemlju su primećeni ruski vojni brodovi koji plove ka obali Sirije.

Turski izvor Bosphorus Observer, koji prati kretanje brodova kroz Bosfor, javlja da je primećena grupa ruskih vojnih brodova kako preko Bosfora uplovljava u Sredozemno more.

U momentu prolaska kroz Bosfor primećen je ruski vojni brod ”Admiral Grigorovič”

Peskov: Američki napadi u interesu terorista

Američki napadi u Siriji su defakto u interesu terorističkih organizacija Islamske države i Nusra fronta, ocenio je pres sekretar Kremlja Dmitrij Peskov.

“Mi već znamo kojim se ciljevima rukovodio Vašington kada je donosio odluku o tim udarima. Ali nedvosmislena je činjenica da su napadi de fakto naneti u interesu DAEŠ-a, Nusra fronta i drugih terorističkih organizacija. S tim u vezi takođe se može izraziti žaljenje”, rekao je Peskov. Dodao je da glavni cilj Rusije ostaje da pomogne sirijskoj vojsci.

Povećan rizik od sukoba Rusije i SAD

„U svetlu raketnih napada teško da se može govoriti o još nekom povećavanju rizika — on je značajno povećan“, naglasio je Peskov odgovarajući na pitanje da li sa stanovišta Kremlja suspendovanje memoranduma o sprečavanju incidenata povećava rizik od direktnog sukoba Rusije i SAD u Siriji.

Na molbu da precizira da li Rusija razmatra mogućnost zaštite objekata sirijskih oružanih snaga uz pomoć svojih snaga koje se nalaze u Siriji, Peskov je rekao da je to pitanje za vojsku.

„To je pitanje koje treba uputiti našim vojnim kolegama.

Još jednom ponavljam, ruske oružane snage i vojno-kosmičke snage Rusije se u Siriji nalaze legitimno sa stanovišta međunarodnog prava u vezi sa pozivom legitimnog sirijskog rukovodstva.

One nastavljaju da izvode operaciju i čine sve što je neophodno u interesu sprovođenja zadataka koje je postavio vrhovni komandant predsednik Putin“, dodao je Peskov.

(Sputnik,Pravda)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …