Home / AKTUELNO / PUTIN PROGOVORIO I ŠOKIRAO JAVNOST: Virus su stvorile AMERIČKE TAJNE SLUŽBE- Špijunima stiže OSVETA

PUTIN PROGOVORIO I ŠOKIRAO JAVNOST: Virus su stvorile AMERIČKE TAJNE SLUŽBE- Špijunima stiže OSVETA

putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas u Pekingu, gde se obratio učesnicima Međunarodnog foruma „Pojas i put za međunarodnu saradnju“, da će se špijunima osvetiti malver koji plasiraju na internetu, prenosi „RT“.

– Taj virus je očigledno razvijen u Americi. Čak su i iz Majkrosofta bili jasni i otkrili da su virus stvorile američke tajne službe – istakao je Putin, prenosi RT.

Putin je dodao da je stvaranje i puštanje ovakvog virusa na internet „potez koji se lako može obiti o glavu njegovim stvaraocima, uključujući i bebednosne službe“.

Prošle godine, Rusija je predložila bilateralne sporazume i dogovore sa SAD po pitanju sajber-bezbednosti, ali su Amerikanci to odbili, ističe predsednik Rusije.

– Nažalost, odbili su predlog. Rekli su nam da su zainteresovani, ali od toga nije bilo ništa – objasnio je Putin.

Ne nuklearnom oružju

Rusija je protiv bilo koje države koja želi da se domogne nuklearnog oružja, rekao je Putin komentarišući nuklearno pitanje Severne Koreje.

– Nuklearni testovi i raketne probe su neprihvatljivi. Moramo naći mirno rešenje.

Želim da potvrdim da smo kategorično protiv širenja kluba nuklearnih sila, uključujući i zbog Korejskog poluostrva i Severne Koreje.

Naš stav je dobro poznat i našim partnerima i svetu i Severnoj Koreji. Mi smo protiv toga i verujemo da je to kontraproduktivno, štetno i opasno – istakao je Putin, prenosi „Sputnjik“.

Raketna proba Severne Koreje nije bila pretnja za Rusiju, iako ima provokativni efekat i u tome nema ništa dobro, rekao je predsednik Rusije.

– Ovo lansiranje za nas nije predstavljalo neposrednu pretnju. Ali to, naravno, razvija sukob i u njemu nema ničeg dobrog – istakao je Putin.

(Agencije)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …