Home / AKTUELNO / Radiologu ubacili kamere i bubice u ordinaciju, pa otkrili ŠOKANTNE DETALJE: EVO KAKO JE PAO DOKTOR SA VMA…

Radiologu ubacili kamere i bubice u ordinaciju, pa otkrili ŠOKANTNE DETALJE: EVO KAKO JE PAO DOKTOR SA VMA…

Bojan R., doktor specijalista radiologije i potpukovnik na Vojnomedicinskoj akademiji, koji je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio položaj, juče se na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, posle čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Pritvor mu je, kako saznajemo, određen da ne bi uticao na svedoke, ali i da ne bi ponovio krivično delo zbog kog je uhapšen.

– Suočen s dokazima koji su prikupljeni tokom pretkrivičnog postupka, on je odlučio da zasad ne iznosi svoju odbranu – kaže izvor iz istrage.

Naš sagovornik otkriva da je doktor izvesno vreme, pre nego što su mu stavljene lisice, bio pod prismotrom i da postoje audio i video zapisi kao dokazi.

– Njegov kabinet bio je pod audio i video nadzorom i kamere i mikrofoni koji su postavljeni zabeležili su sve mutne radnje – objašnjava naš sagovornik.

Kako je Kurir pisao, lekar se sumnjiči da je pacijentima uzimao novac kako bi im što pre zakazao preglede na koje se dugo čeka.

Reč je, navodno, o teško obolelim pacijentima koji su bili spremni da plate da ne čekaju na listama. Sumnja se da je doktor na taj način uzeo 1,5 miliona dinara.

– Osim na VMA, radiolog je radio i na jednoj privatnoj klinici. U nju je dolazio po potrebi i za pregled po pacijentu dobijao 10.000 dinara.

Inače, na VMA je mesečno, u zavisnosti od toga da li je imao noćna dežurstva ili ne, bio plaćen od 100.000 do 160.000 dinara – otkriva naš sagovornik iz istrage.

Ministar Zlatibor Lončar- RADIMO NA 50 SLUČAJEVA KORUPCIJE

Antikorupcijski tim za zdravstvo, koji je formiran pre šest meseci, trenutno obrađuje 50 slučajeva, rekao je juče ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da će rezultati uskoro biti poznati.

– U pitanju su liste čekanja, ucenjivanje pacijenata, što su retki slučajevi, ali postoji ozbiljan problem s nabavkama. Ministarstvo zdravlja ima nulti nivo tolerancije prema korupciji i ona neće proći. Rezultati će se videti – kazao je Lončar.

Check Also

SNIMAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: POGLEDAJTE ŠTA MONSTRUM RADI NA SAHRANI ĐOKIĆA (VIDEO)

Goran Džonić stajao je u pozadini. On je bio u blizini mrtvačkih kola dok je …