Home / AKTUELNO / Rama otvoreno podržao ekstremiste u Preševu sa parolom „Preševo, Bujanovac i Medveđa su Albanija“!- VIDEO

Rama otvoreno podržao ekstremiste u Preševu sa parolom „Preševo, Bujanovac i Medveđa su Albanija“!- VIDEO

Albanski premijer Edi Rama dočekan je u Preševu aplauzima i ovacijama, a na jednom od transparenata pisalo je i “Preševo, Bujanovac i Medveđa su Albanija”.

srbija- kosovo- albanija
Na fotografiji objavljenoj na portalu “Telegrafi.com” vide se okupljeni građani sa spornim transparentom, a okupljeni su skandirali su njegovo ime “Edi Rama”.

Rama je u Preševu izjavio da uprkos teškoćama u odnosima sa Srbijom dijalog s Beogradom treba da se nastavi, jer, kako je rekao, jedino saradnja sa Srbijom jača poziciju njegove zemlje koja tako može bolje da zaštiti aspiracije svih Albanaca koji žive u Srbiji.

Rama je u obraćanju gradjanima Preševa u Domu kulture posebno istakao da vlada u Tirani podržžava i forsira dijalog Albanaca sa juga Srbije s vladom u Beogradu, posebno kad je reč o reššavanju žživotnih problema pre svega u oblasti infrastrukture i obrazovanja.

Dodao je da je sa srpskim premijerom juče u Beogradu razgovarao upravo o realnim problemima sa kojima se suočavaju Albanci u Prešševu i Bujanovcu i u tom smislu obavestio je građane Preševa koji su prisustvovali njegovom izlaganju u Domu kulture da je Univerzitet u Tirani udvostručio upisne kvote za studente iz tri opštine na jugu Srbije.

(Tanjug)

Check Also

DR JANKOVIĆ POSLAO JEZIVO UPOZORENjE U VEZI EPIDEMIJE: NE MOŽEMO IZBEĆI TREĆI PIK- EVO KADA POČINJE!

Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Niš profesor Radmilo Janković kaže da …