Home / AKTUELNO / RAT NA ULICAMA AMERIKE ZBOG UBISTVA CRNCA: Gore banke i automobili, vlada potpuni haos! (VIDEO)

RAT NA ULICAMA AMERIKE ZBOG UBISTVA CRNCA: Gore banke i automobili, vlada potpuni haos! (VIDEO)

policija- amerika- protesti- demonstracije
U Milvokiju, u državi Viskonsin, došlo je do nereda a tokom potere, jedan policijac je ubio Afroamerikanca, što je izazvalo burne reakcije njegovog naroda.

Tamnoputi protestanti su se okupili na Šerman bulevaru. U početku je sve izgledalo kao okupljanje zbog protesta, ali onda su stvari izmakle kontroli. Nekoliko vozila, uključujući i policijsko, su zapaljena. Čuli su se pucnji, benzinska stanica je zapaljena. Policija je na Tviter nalogu napisala da “radi na tome da smiri situaciju”.

Još nekoliko objekata je zapaljeno, uključujući i banku.

Na video snimcima se vidi dim koji izlazi iz ove ustanove, dok nekoliko vatrogasnih kola pokušava da ugasi vatru.

Preko 100 protestanata suprotstavilo se 20 ili 30 policajaca. Policajci koji su sedeli u kolima i spremali se da krenu, napadnuti su. Njihov automobil je razlupan. Pre nego što je situacija izmakla kontroli, žena, verovatno rođaka ubijenog, pozvala je okupljene da se smire.

– Ne želimo da bilo ko ode u zatvor ili bude povređen – rekla je ona. Uprkos njenom apelu, nasilje se nastavilo, a jedan policajac je povređen kada ga je razjarena masa pogodila ciglom. On je potom hospitalizovan.

Policajac koji je ubio Afroamerikanca je pod istragom. Pištolj koji je ubijeni muškarac imao kod sebe ukraden je u martu, kada je ukraden veliki broj oružja.

Milvoki je na udaru nasilja poslednjih dana. U petak se dogodilo još jedno ubistvo samo jedan blok dalje. U subotu, dvostruko ubistvo desilo se četiri bloka dalje od ovih nereda. Ukupno je ubijeno pet osoba u poslednjih devet sati.

Pogledajte video:

(Telegraf)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …