Home / AKTUELNO / RAT UKRAJINE I RUSIJE POČINJE U MAJU! VOJNI EKSPERT TVRDI DA ĆE SUKOB DOVESTI DO KRVAVOG SCENARIJA ZA CEO SVET!

RAT UKRAJINE I RUSIJE POČINJE U MAJU! VOJNI EKSPERT TVRDI DA ĆE SUKOB DOVESTI DO KRVAVOG SCENARIJA ZA CEO SVET!

Rat između Rusije i Ukrajine može početi u roku od mesec dana, a lokalni sukob preti da preraste u evropski, pa čak i svetski rat, rekao je vojni stručnjak Pavel Felgenhauer u intervjuu za Rosbalt.

– Činjenice postoje, sve se već dešava. Imaćemo rat za mesec dana. Sve će biti spremno početkom maja. Odluka je doneta. O mnogo čemu se ne govori u štampi, ali vidimo vrlo loše znakove – rekao je Felgenhauer.

Osvrnuo se na informacije novinskih agencija da su tri velika desantna broda Baltičke flote u pratnji korvete prošla Lamanš, krećući se ka jugu. Ukupno će, prema rečima stručnjaka, biti deset takvih borbenih jedinica i malih jurišnih snaga amfibija, a mesto iskrcavanja može biti neopremljena obala između Nikolajeva i Odese, u dubini ukrajinske strateške odbrane.

Odgovarajući na pitanje da li su strane spremne za vojni sukob u punom obimu, Pavel Felgenhauer je primetio da je „Ukrajina izvršila transformacije“, a „Rusija se takođe dobro pripremila, mnogo bolje nego 2014. godine“, dok ima „ogromnu superiornost : kvalitet i kvantitativnost“.

– Očigledno je da se priprema velika operacija, a biće pokrenute i druge snage. Svi govore o mogućoj invaziji tenkova od Belgoroda preko Harkova u pravcu Zaporožja kako bi opkolili ukrajinsku grupu na levoj obali Donbasa. Odsecite Ukrajinu od mora, stvorite, na primer, Novorusiju … Ili možda ne, počnite da pregovarate sa Zapadom, kao što to Putin obično radi – dodao je ekspert.

Prema njegovim rečima, reakciju Zapada na vojne akcije Rusije i dalje je teško predvideti: neke države kažu da provociranje Rusa ne vredi, dok se druge, naprotiv, zalažu za ujedinjenje i otvorenu konfrontaciju.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …