Home / AKTUELNO / RATNO PRESTROJAVANJE- BRITANIJA DEFINIŠE NOVE CILJEVE G7: Glavni zadatak borba protiv Rusije i Sirije!

RATNO PRESTROJAVANJE- BRITANIJA DEFINIŠE NOVE CILJEVE G7: Glavni zadatak borba protiv Rusije i Sirije!

tereza- mej

Britanija je u razgovorima sa međunarodnim partnerima o tome kako može da se izvrši veći pritisak na sirijsku vladu i one koji je podržavaju, uključujući Rusiju, izjavio je portparol britanske premijerke Tereze Mej.

Izjava je data uoči početka sastanka grupe G7, na kome se očekuje da će Sirija biti glavna tema, navodi Rojters.

Upitan o mogućim dodatnim sankcijama Rusiji, portparol je rekao: „Razgovaramo sa ključnim partnerima o tome kako možemo da izvršimo jači pritisak na režim i one koji ga podržavaju, uključujući Rusiju“.

On je dodao da je Mejova razgovarala sa premijerom Kanade DŽastinom Trudoom o situaciji u Siriji, i da su se njih dvoje saglasili da je potrebno stvoriti podršku za političko rešenje koje bi okončalo konflikt.

Boris DŽonson: G7 razmatra uvođenje sankcija pojedinim Rusima
Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris DŽonson izjavio je da ministri država članica Grupe 7 (G7) razmatraju uvođenje sankcija pojedinim Rusima.

Kako je rekao, te sankcije bi bile uvedene zbog podrške koju prižaju sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu.

DŽonson je naveo da je tema razgovora koji se održavaju u gradu Luka na severu Italije „razmatranje mogućnosti daljih sankcija, sigurno nekim sirijskim vojnim licima i svakako nekim ruskim vojnim licima“, prenosi AP.

Ministri država članica G7 razgovaraju o odgovoru na prošlonedeljni napad hemijskim oružjem koji se dogodio u Siriji, a za koji SAD krivi vladu Bašara al Asada i njegove ruske pomagače.

Agencija navodi da je Velika Britanija bila jedna od onih koji najjače pozivaju na oštar novi pristup Rusiji.

Osim što su poručili SAD-u da će na svaki naredni napad na Siriju biti uzvraćeno vatrom, Rusi i Sirijci poslali su juče jasnu poruku svim protivnicima zastrašujućim masovnim vazdušnim udarima širom pokrajine Idlib.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …