Home / AKTUELNO / Rusi nemilosrdni: Trampa dočekala katastrofalna vest…

Rusi nemilosrdni: Trampa dočekala katastrofalna vest…

Ruski ministar za ekonomski razvoj Maksim Oreškin najavio je da će Rusija u najskorije vreme uvesti dodatne takse na uvoz američke robe.

To je odgovor na američke takse na uvozni čelik i aluminijum, preneo je TASS.

“Zbog produžetka dejstva američkih zaštitnih mera vezanih za uvoz čelika i aluminijuma i odbijanja da se nadoknade ruski gubici, Rusija koristi svoja prava po propisima Svetske trgovinske organizacije i uvodi uzvratne mere za uvoz iz SAD”, rekao je Oreškin i dodao da će mere u vidu dodatnih taksi na američku robu, uskoro početi da se primenjuju.

Prema njegovim rečima mere će se ticati proizvoda koji imaju ekvivalent na ruskom tržištu i neće se negativno odraziti na makroekonomske pokazatelje.

Novinarima je u ministarstvu rečeno da će lista proizvoda na koje će biti uvedene takse biti sastavljena u narednih nekoliko dana.

SAD su u martu uvele takse na uvoz čelika i aluminijuma, od 25 odnosno 10 odsto, i odnose se na sve zemlje koje izvoze u SAD.

Zbog toga je EU uvela uzvratne takse, a isto su najavili Kanada, Meksiko, Indija, Turska i drugi.

Podsetimo, na relaciji SAD – Kina opet bukti tenzija. Predsednik SAD Donald Tramp zatražio je od svoje administracije da napravi novi spisak kineske robe na koju će biti primenjene nove sankcije. Izgleda da ga je Rusija neprijadno iznenadila…

(Beta)

Check Also

A TVRDE DA SU BEZBEDNE?! TRUDNICAMA ZABRANJENO DA SE VAKCINIŠU PROTIV KORONE…

Dok se ne urade studije o bezbednosti vakcinacije trudnica, one neće biti vakcinisane, poručio je …