Home / AKTUELNO / RUSI OTKRILI OBAVEŠTAJNE CENTRE SAD U POLJSKOJ I UKRAJINI ZA UDAR NA BELORUSIJU

RUSI OTKRILI OBAVEŠTAJNE CENTRE SAD U POLJSKOJ I UKRAJINI ZA UDAR NA BELORUSIJU

Obaveštajne službe Rusije i Belorusije otkrile su centre američkih specijalnih službi u Kijevu i u blizini Varšave, čiji je rad usmeren protiv Minska, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

Lukašenko je rekao da najmoćnije obaveštajne službe na svetu rade protiv Belorusije.

„Sjedinjene Američke Države su stvorile centar u blizini Varšave, a sada i u Kijevu. Naša i ruska obaveštajna služba su videle ove centre. Tamo nema nijednog Poljaka, tamo su svi Amerikanci – pametni, talentovani, sposobni ljudi“, rekao je Lukašenko.

On je dodao da SAD „ljuljaju celu planetu“ pomoću savremenih tehnologija. „Mešali ste se u tuđe izbore i sami ste sad vinovnici toga. Znate, to je sve sada upereno protiv Belorusije, potrebno je sve to očistiti. Nećete uspeti!, rekao je Lukašenko.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je komentarisao i odbacio opozicione parole o izjednačavanju aktuelne vlade sa fašizmom, rekavši da je on internacionalista koji zagovara mir i sklad među predstavnicima različitih nacionalnosti i religija.

„Što se tiče fašizma, ne možete mi to prepisati, jer sam ja internacionalista. Vidite valjda moju politiku. Oduvek sam bio ponosan što nemamo sukobe, kontradikcije između različitih nacionalnosti, a imamo 100 nacionalnosti”, navodi Sputnjik Belorusija.

Naglasio je da je uvek bio ponosan što ima takvo stanovništvo. „Uvek sam govorio, ovo je moj predizborni i izborni slogan, svako mora pronaći svoj put do hrama.

Prema tome, ja nisam nacionalista, a fašizam je najviši oblik nacionalizma. Fašista može da bude fanatičan nacionalista, a to nisam ja”, rekao je Lukašenko.

Komentarišući slogane opozicije tokom protesta dodao je da „nema revolucije bez slogana“. „Ako dođe do revolucije, tada su potrebne parole, ali nemojte da se varate. Rekao sam vam nekoliko puta: mi nemamo revoluciju, jer nemamo revolucionare”, naglasio je beloruski predsednik.

Podsetimo, protesti opozicije u Belorusiji počeli su odmah posle predsedničkih izbora održanih 9. avgusta. Za predsednika je ponovo izabran Aleksandar Lukašenko, ali opozicija nije priznala te rezultate, smatrajući da je pravi pobednik Tihanovska.

Tihanovska, koja od završetka izbora, boravi u Litvaniji, u Evropskoj uniji takođe je prihvaćena kao legitimni predsednik Belorusije.

Pod optužbom za falsifikovanje izbora i primenu sile protiv demonstranata Brisel je proširio sankcije protiv vlasti u Minsku.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …