Home / AKTUELNO / RUSI UŽURBANO UTVRĐUJU ODBRANU U VENECUELI- I HELIKOPTERI SPREMNI DA BRANE MADURA

RUSI UŽURBANO UTVRĐUJU ODBRANU U VENECUELI- I HELIKOPTERI SPREMNI DA BRANE MADURA

Rusija je otvorila centar za obuku u Venecueli kako bi pomogla pilotima u toj zemlji da lete na vojnim helikopterima ruske proizvodnje, saopštila je kompanija „Rostek“.

„Rostek“, ruski državni konglomerat, saopštio je da je centar otvoren prošle sedmice, 28. marta, istog dana kada je Bela kuća upozorila Moskvu i druge zemlje koje podržavaju legitimnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura da ne šalju vojnike i vojnu opremu, jer će SAD taj potez smatrati „direktnom pretnjom“ za bezbednost regiona.

„Rostek“ je saopštio da je novi centar za obuku, čija lokacija nije objavljena, uspostavljen uz pomoć ruskih stručnjaka, a njegov glavni zadatak je obuka venecuelanskih pilota da lete ruskim borbenim helikopterom „Mi-35M“, kao i ruskim vojnim transportnim helikopterima.

Centar je otvoren prema ugovoru sa venecuelanskom kompanijom za proizvodnju oružja CAVIM. „Rostek“ je saopštio da želi dublju vojnu i tehničku saradnju sa Ministarstvom odbrane Venecuele ako je to moguće.

Rusija, koja je isporučila Venecueli borbene avione, tenkove i protivazdušne sisteme odbrane, odbacila je kritike SAD zbog svoje vojne saradnje sa Karakasom, rekavši da se Moskva ne meša u unutrašnja pitanja Karakasa i ne predstavlja pretnju regionalnoj stabilnosti.

Check Also

NOGO PONOVO ŠOKIRAO OTKRIĆEM: EVO ŠTA VUČIĆ I OPOZICIJA RADE I ŠTA KRIJU (VIDEO)

Nogo tvrdi da srbija od 3. juna nema ni Vladu Srbije ni Skupštinu Srbije. Jedini …