Home / AKTUELNO / RUSI „ZAPALILI“ ZAPADNU JAVNOST– NEŠTO SE KRUPNO SPREMA: Ruski brodovi krcati specijalcima i naoružanjem stižu u Siriju..!

RUSI „ZAPALILI“ ZAPADNU JAVNOST– NEŠTO SE KRUPNO SPREMA: Ruski brodovi krcati specijalcima i naoružanjem stižu u Siriju..!

Ruski brodovi krcati naoružanjem, vojnom opremom, ali i pripadnicima ruskih snaga za specijalne operacije primećeni su pri prolasku kroz Bosfor, na svom putu u pravcu Sirije.

Turski aktivisti koji nadgledaju Bosfor snimili su nove ruske transporte naoružanja kako ulaze u Mediteran i idu u pravcu Sirije.

Na snimcima koji su se pojavili danas, prikazan je već dobro poznati ruski transportni brod Ro-Ro Varjag (IMO:8019887), koji je tokom prethodne dve godine redovan na liniji prema Tartusu.

Iako se najveći deo transporta nalazi ispod palube, jasno je da je u pitanju prebacivanje raznih vrssta naoružanja i opreme, koji pristižu u Siriju.

Osim Varjaga, snimljen je i brod LST Orsk, klase „tapir“, na kom su, osim opreme, primećeni i pripadnici ruskih snaga za specijalne operacije.

Orsk je, osim aktivistima, privukao i pažnju turske obalske straže, čiji su patrolni čamci iz neposredne blizine pratili njegov prolazak kroz Bosfor.

Istovremeno, indikativna je i činjenica da su u prethodnih par nedelja Amerikanci dovukli više hiljada vojnika i ogromnu količinu ratne opreme u okruženje Sirije.

Check Also

ŠOKANTNO OTKRIĆE OBRADOVIĆA: NABAVILI SU MILION DOZA KINESKE VAKCINE KOJA NIJE ODOBRENA OD NAŠE AGENCIJE ZA LEKOVE

Avion sa tovarom od milion doza kineske vakcine Sinofarm sleteo je na beogradski aerodrom Nikola …