Home / AKTUELNO / RUSIJA DA HOĆE MOŽE ZA TRI DANA DA OSVOJI UKRAJINU! CILj JE IPAK NEŠTO DRUGO..

RUSIJA DA HOĆE MOŽE ZA TRI DANA DA OSVOJI UKRAJINU! CILj JE IPAK NEŠTO DRUGO..

Veselin Šljivančanin je je za Kurir TV istakao da „da Rusija hoće za tri dana bi završila sa Ukrajinom“, ali da se u velikim gradovima kakav je Kijev posebno vodi pažnja o tehnici ratovanja.

– Kada bi Rusija htela, za tri dana bi završila sa Ukrajinom. Ali, Rusija mora da gleda šta će da planiraju drugi i verovatno će voditi jedan dugotrajni sukob. U naseljenom mestu možete doživeti velika iznenađenja, naročito u tako velikom gradu. isto je problem stanovništvo. Kada se blokiraju tako velika naselja najvažniji je položaj – rekao je Šljivančanin.

– Verujem da je jedini cilj da se unište vojni ciljevi i oni elementi koji mogu da budu opasnost za Rusiju i njene građane i sve one ljude ruskog porekla. Naseljeno mesto je opasno za svaku vojsku. Mogli biste da poravnate taj grad i sravnite sve civile, i da onda ušetate. Najgori su su snajperisti, minska polja i utvrđene zgrade i to se ne zauzima lako i jednostavno – rekao je Veselin Šljivančanin.

General – major u penziji, Mitar Kovač smatra da se ovde ne radi o osvajanju Kijeva od strane Rusije, već o oslobađanju.

– Ovde se radi o oslobađanju Kijeva, ne o osvajanju. Terminologija puno znači. Ovo jeste oslobađanje od pronacističke vlasti. Amerika je razvijala bioločke laboratorije, pripremale proizvodnju biološke bombe, usmerene protiv slovenskih naroda. Sve je to priprema za genocid. Nažalost, i Evropska unija je poklekla i podržava vlast koja je pronacistička – rekao je Kovač.

Kovač je dodao da se uopšte ne postavlja pitanje da li će Rusi zauzeti Kijev – jer je to izvesno.

– Rusi će uspeti da oslobode Kijev, to uopšte nije pitanje da li hoće ili neće, samo je pitanje cene. Mislim da će biti manje žrtava, nego kada su Amerikanci osvajali Bagdad, koje je trajalo 20 i više dana i gde je bilo mnogo civilnih žrtava. Da su to hteli da urade, Rusi su odavno to mogli – dodao je Kovač za Kurir TV.

Check Also

Kinezi otkrili kako je Rusija izvršila fatalan udarac na dolar…

Protivmere Moskve, uvedene kao odgovor na antiruske sankcije, zadale su ozbiljan udarac poziciji dolara u …