Home / AKTUELNO / RUSIJA UPOZORILA UKRAJINU DA ĆE JOJ AKO NAPADNE- UNIŠTITI SVE RATNE BRODOVE I OBALSKU VOJNU INFRASTUKTURU!

RUSIJA UPOZORILA UKRAJINU DA ĆE JOJ AKO NAPADNE- UNIŠTITI SVE RATNE BRODOVE I OBALSKU VOJNU INFRASTUKTURU!

ZVANIČNI Kijev je poluzvanično upozoren da će Crnomorska flota Ruske Federacije – slučaju napada Ukrajine na Krim ili druge ruske teritorije – potpuno neutralisati sve njene ratne brodove i obalsku vojnu infrastrukturu!

Moskva je za to izabrala retko korišćenu formu. Izjavu svog „kapetana prvog ranga u penziji“  koji je izjavio da će Crnomorskoj floti RF za to biti potrebno možda i samo 50 minuta.

„Kapetan prvog ranga u penziji“ – što je u mornarici veliki čin – poručio je svima koji to u Kijevu ne znaju, a i njihovim stranim pokroviteljima, da je Rusija – da bi unapred rešila problem mogućeg napada sa ukrajinske strane – oko Krima i iznad poluostrva postavila „mehur zabrane pristupa“.

Dodao je da ruska vojna baza kod Novorosijska raspolaže svim za to potrebnim pomorskim, avijacijskim, artiljerijskim i raketnim i drugim sredstvima.

Precizirao je da ima u vidu i efektive ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga, Vazdušno-desantnih snaga i Korpusa pomorske pešadije.

Istovremeno, naglasio je, da ne može da zamisli da Rusija prva napadne Ukrajinu i da će, sasvim sigurno, samo uzbratiti na eventualni napad.

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov izjavio je da Kijev horor pričama o `ruskoj opasnosti` maskira svoje podrivanje sporazuma iz Minska.

UDARNO! RAT U UKRAJINI: DONJECK PRED PADOM! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Posebno je ukazao  da se ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ne protivi izazivanju incidenata u Donbasu, nadajući se pomoći Zapada.

Ukrajinski poslanik Renat Kuzmin, iz stranke Opoziciona platforma – Za život, izjavio je da ratoborna retorika Kijeva nije slučajna jer se „sprema za pravi rat“.

Check Also

UBIĆU AKO MI NEKO OTME ZEMLJU: BRANIMIR SE SUPROTSTAVIO VUČIĆU OKO RIO TINTA (VIDEO)

„Ovo je moja dedovina, radio sam, ostario sam i sad to treba da mi otme …