Home / AKTUELNO / RUSKI VOJNI STRUČNJAK OTKRIVA: EVO KAKO AMERIKANCI MOGU DA UNIŠTE S-300

RUSKI VOJNI STRUČNJAK OTKRIVA: EVO KAKO AMERIKANCI MOGU DA UNIŠTE S-300

Pošto je u septembru slučajno srušen njihov izviđačaki avion, Rusi su poslali novi protivvazdušni sistem u Siriju.

Protivraketni sistem S-300, koji je Rusija poslala u Siriju, vrlo lako bi mogli da unište američki F-22 Raptori koristeći elektronske napade, ciljajući direktno radare, rekao je ruski stručnjak s Akademije vojnih nauka, profesor Sergej Sudakov.

Prema njegovom mišljenju, scenario uništenja protivvazdušnog sistema moguć je ako jedan zaštićeni F-22 dođe u domet ruskih radarskih instalacija. Tada bi američki avion mogao da omete ruski sistem detekcije neprijatelja istovremeno gađajući radare, lansirne rampe i zapovedne tačke. Tome bi usledio drugi napad aviona i bombardera.

Sudakov veruje kako je upravo to američki plan za paralizu PVO sistema u Siriji, ali dodaje kako taj plan izgleda jednostavno samo na papiru.

Kaže kako, i u slučaju da radari na tlu ne uoče dolazak Raptora, ti avioni bi bili detektiovani kad bi uključili sopstveni sistem elektronskih protivmera. Prema njegovim rečima, sistem kontrole na tlu može pronaći izvor radijacije i prema tome odrediti lokaciju Raptora i odmah prema njemu lansirati raketu zemlja-vazduh.

Inače, slanje sistema S-300 u Siriju, zapravo je ruski odgovor na incident u kojem je sirijski PVO sistem srušio njihov Il-20 izviđački avion, ciljajući izraelske bombardere.

Check Also

BEKER ZAPANJIO JAVNOST: ĐOKOVIĆ CRPI ENERGIJU IZ „SVETOG BRDA“, ZATO JE NEPOBEDIV!

Boris Beker, bivši trener Novaka Đokovića, pomenuo je u prenosu finala Rolan Garosa da najbolji …