Home / AKTUELNO / SAMO SU SE PRIKRIVALI- ISTORIJA SE PONAVLjA: NOVI NEMAČKI UDAR NA SRBIJU..

SAMO SU SE PRIKRIVALI- ISTORIJA SE PONAVLjA: NOVI NEMAČKI UDAR NA SRBIJU..

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je da je ta zemlja odlučna da pomogne tzv. “Kosovu” i da želi “evropsku perspektivu za Kosovo”.

On je to rekao za nemački “Študgarder nahrihten” i dodao da “nemačka vlada smatra pogrešnim ako EU i Nemačka odustanu od podrške “Kosovu”, uključujući i finansijsku pomoć, prenosi RTK na srpskom jeziku.

– Ako se to desi onda će se u kratkom roku srušiti sve što je već godinama postignuto velikim naporom. Prošle nedelje smo rekli kosovskim kolegama da moraju čvrsto da veruju u podršku Nemačke – rekao je Mas.

Kako se navodi, on je potvrdio nastavak finansijske pomoći Nemačke Prištini.

Prema pisanju ovog lista, nemačka vlada je od 2014. do 2018. godine podržala lažnu državu Kosovo sa ukupno 179,33 miliona evra, a taj novac je otišao ne samo na razvoj infrastrukture, ekonomije, reforme administracije i pravosudnog sistema, već i na borbu protiv organizovanog kriminala.

Pored ove direktne finansijske pomoći iz Nemačke, lažna država je tokom 2014. – 2017. godine dobila više od 350 miliona evra od Evropske unije, a u međuvremenu, za period 2018.-2019. Evropska unija je “Kosovu” pružila finansijsku pomoć u iznosu od 295,3 miliona evra.

Navodi se i da finansijska pomoć Evropske unije za lažnu državu čini skoro trećinu budžeta tzv. Kosova.

Check Also

UDARNO! „DOLAZE PANDEMIJE KOJE BI MOGLE BITI MNOGO GORE OD KORONA VIRUSA!“

MILIJARDER i osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, upozorio je da dolaze pandemije koje bi mogle biti …