Home / AKTUELNO / Sanda Rašković Ivić novi predsednik DSS-a!

Sanda Rašković Ivić novi predsednik DSS-a!

Demokratska stranka Srbije je na današnjoj 12. Izbornoj skupštini izabrala predsednicu stranke Sandu Rašković Ivić, saopšteno je iz DSS.

sandra- raskovic- ivic

Rašković Ivić je dobila 359 glasova skupštinara, dok je drugi kandidat, Miloš Aligrudić dobio 174 glasa.

Za potpredsednike DSS izabrani su vojvođanski funkcioneri stranke Borko Ilić i Milenko Jovanov, zatim Milica Radović, Milan Lapčević, Miroslav Petković, Predrag Džajević i bivši predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić.

Delegati Izborne skupštine izabrali su i članove Glavnog odbora.

Aligrudić je čestitao novoj predsednici na izboru.

Sanda Rašković Ivić je psihijatar i psihoterapeut. Članica je DSS-a od 2003. godine, a bila je članica Saveta DSS-a i predsednica Odbora za socijalna pitanja, rad i zapošljavanje, kao i članica Odbora za evropske integracije. Takođe je bila i članica Parlamentarne skupštine Centralno-Evropske inicijative.

Od februara 2001. do februara 2003. bila je republička komesarka za izbeglice.

Za potpredsednicu DSS-a izabrana je na stranačkoj skupštini 2005. godine. Od 2005. do 2011. bila je ambasadorka Srbije u Italije. Od 2005. godine bila je i predsednica Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, Komisije za primenu Vojnotehničkog sporazuma i Koordinacionog tela za Jug Srbije.

Nakon izbora 2012. godine, izabrana je za narodnu poslanicu.

Autorka je mnogih stručnih radova iz oblasti psihijatrije i psihoterapije. Članica je Svetskog udruženja psihoterapeuta, Srpskog lekarskog društva i humanitarne organizacije „Žene pomažu ženama“.

Govori engleski, francuski i italijanski jezik.

(RTS)

Check Also

HAOS U BRISELU: DESETINE HILjADA NA ULICAMA, SUKOBI S POLICIJOM, SUZAVAC.. (VIDEO)

Na desetine hiljada ljudi marširalo je danas centrom Brisela u znak protesta zbog pooštrenih ograničenja …