Home / AKTUELNO / ŠANSA ZA POSAO: Slovenci traže ove radnike, plata 750 evra

ŠANSA ZA POSAO: Slovenci traže ove radnike, plata 750 evra

vozac1-640x418
Na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije oglašena su slobodna radna mesta za rad u Sloveniji, i to u “Poštama Slovenije”.

Traži se deset vozača za rad u Ljubljani, bez obzira na zanimanje, ukoliko imaju treći stečen stručne spreme i radno iskustvo na poslovima vozača od pola godine.

Potrebno je da imaju vozačke dozvole B, C i E kategorije, licencu COD 95, a poželjno je da imaju položen kurs sigurne vožnje.

Radni odnos je na godinu dana, uz probni rad od dva meseca.

Radno vreme je osam sati na dan, ili 40 sati nedeljno, radi se u tri smene, osnovna bruto plata je 1.003,95 evra, a osnovna neto 644,45, dok je prosečna bruto zarada 1.399,61 evra, a prosečna neto 869,45.

Osim toga, „Pošte Slovenije” plaćaju dodatak za prehranu šest evra po radnom danu i prevoz do radnog mesta u visini 95 odsto cene autobuske karte.

Isti slovenački poslodavac traži i šest poštara, radno iskustvo nije potrebno, a potrebno je imati treći stepen stručne spreme bez obzira na zanimanje. Potrebna je vozačka dozvola B kategorije, a poželjna dozvola A kategorije.

Takođe je reč o radnom odnosu na godinu dana, uz probni rad od dva meseca. Radi se o terenskom radu, radno vreme je osam sati na dan, a pre početka testira se vožnja mopeda.

Osnovna bruto plata je 955,89 evra, a neto 617,12, dok je prosečna bruto plata 1.156,46 evra, a prosečna neto 731,17. I za te pozicije poslodavac isplaćuje i dodatak za prehranu šest evra po radnom danu i 95 odsto cene autobuske karte.

Pošte Slovenije” nude i posao za 40 pomoćnih radnika, sa završenom osnovnom školom, za pripremu pošiljki, čišćenje prostora i vozila, fizičke i pomoćne poslove.

Radno iskustvo nije potrebno, a treba da imaju vozačku dozvolu B kategorije i poželjan je ispit za vozača viljuškara.

Radni odnos zasniva se na godinu dana, uz dva meseca probnog rada. Radi se u smenama, i to osam sati dnevno, ili 40 nedeljno.

Osnovna bruto plata je 786,41 evra, a neto 514,54, dok je prosečna bruto zarada 1.066,67 evra, a prosečna neto 680,12.

I njima poslodavac na to plaća i šest evra dnevno na ime dodatka za prehranu i 95 procenata cene autobuske karte.

(Dnevnik)

Check Also

DANAS DVA VELIKA PROTESTA U BEOGRADU

Nakon jučerašnje blokade puteva širom Srbije, danas će u Beogradu biti održana dva protesta – …