Home / AKTUELNO / SAZNANJE O TRAGEDIJI U FAMILIJI ĐOKOVIĆ RASTUŽILO SRBIJU: Novakov stric se ubio!

SAZNANJE O TRAGEDIJI U FAMILIJI ĐOKOVIĆ RASTUŽILO SRBIJU: Novakov stric se ubio!

djokovic

Momira Đokovića supruga proglasila mrtvim, pa mu preotela sve bogatstvo koje je zaradio radeći s dragim kamenjem. On to nije mogao da prihvati, pa se obesio.
Momir Đoković (59), stric najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, obesio se pre četiri godine u svojoj kući u Kraljevu.

Prvi rođak Noletovog oca Srđana digao je ruku na sebe jer nije mogao da podnese to što ga je supruga prevarila kada ga je u Australiji, gde živi, proglasila mrtvim i tako prisvojila sve bogatstvo koje je on zaradio.

Bio bogat i uspešan

– Momo je po zanimanju bio rudarski tehničar i skoro četiri decenije se bavio proučavanjem i obradom minerala i od toga se obogatio – navodi sagovornik Kurira upućen u detalje koji su prethodili tragediji:

– Bio je mnogo dobar čovek, pošten i vredan. Ali ne samo to. Bio je bogat i uspešan, cenjen i poštovan u Srbiji, ali i van zemlje. Dugo je živeo sa ženom u Australiji.

Međutim, pre petnaestak godina je zbog papira morao da se vrati u Srbiju. Njegov povratak u domovinu je iskoristila njegova supruga i proglasila ga mrtvim.

Prevarila ga je! Novac koji je zaradio radeći sa poludragim i dragim kamenjem mu je ostao zarobljen kod nje. Pokušavao je da dokaže da je živ, ali uzalud.

Pisao je dopise ambasadi Australije, dokazivao da je on čovek koji je proglašen umrlim, ali njegov zahtev iz nekog razloga nije usvojen.

On kaže da je Noletov stric posle nekoliko godina borbe digao ruke i trbuhom za kruhom otišao u Sloveniju da radi kao obezbeđenje.

– Radio je danju i noću. Borio se kao lav da preživi, ali ga je izjedalo to što od novca koji je zaradio stojeći na vratima noćnih klubova nije mogao da živi kao pre.

Mučilo ga je to što ga je žena prevarila. Ubrzo je napustio i Sloveniju i pošto nije imao kud, odlučio je da se vrati u rodno Kraljevo. Tu je poslednjih godina živeo skromno, maltene na samom rubu egzistencije.

Pokušavao je da pronađe drago kamenje u Srbiji, pa je tragao za opalom na području Trstenika, Kopaonika, Zlatibora i u Stragarima, ali nije imao kome to da proda – tvrdi naš izvor, koji dodaje da se Momo obesio zbog nagomilanih dugova:

Upao u dugove

– Noletov otac mu je mnogo puta pomagao, ali takvim životom Momo nije želeo da živi. Obesio se u svojoj kući kad su mu ljudi iz elektrodistribucije isključili struju.

Dugovi za porez i komunalije su se nagomilali, a on nije želeo da bude teret svom bratu i njegovoj porodici.

Celu familiju Đoković je potresla vest da je Momo digao ruku na sebe. Nisu mogli da veruju da je to uradio. Sahranili su ga kako dolikuje – završava naš izvor.

TRAŽIO DRAGO KAMENJE I PO SRBIJI

Nekoliko meseci pred smrt Noletov stric Momo Đoković je bio jedan od učesnika na sajmu kamena, koji se u martu 2013. godine održavao na kragujevačkom Šumadija sajmu.

Na ovom događaju on je predstavio poludrago kamenje koje je pronašao na području Bogutovačke banje. Tada je prvi i poslednji put govorio za novine.

– Pravo bogatstvo leži na dubini od najviše dva metra i lako je za eksploataciju. Međutim, naši stručnjaci za ovu oblast radije sede u kancelarijama umesto da zađu u planinu.

Ja pravim nakit, vaze i druge sitnice i od tog posla živim. Mogu da se prave lepi mozaici i skulpture. Na Zapadu bi to bilo preskupo – rekao je tada Đoković.

(Mediji)

Check Also

MAĐARSKI ANALITIČAR: BRISEL JE VEĆ PREŠAO CRVENU LINIJU PROVOCIRAJUĆI RUSIJU, NEĆE SE OVO DOBRO ZAVRŠITI..

Mađarski politikolog Mikloš Kevehazi izneo je stvarne razloge za nastavak antiruskog političkog kursa EU, koji …