Home / AKTUELNO / ŠEŠELJ IZVREĐAO DEVENPORTA U SKUPŠTINI: Nemoj mi tebe da isporučimo u Hag bre, da li si ti normalan! Njegova zemlja pobegla iz EU a on nas tamo gura! (VIDEO)

ŠEŠELJ IZVREĐAO DEVENPORTA U SKUPŠTINI: Nemoj mi tebe da isporučimo u Hag bre, da li si ti normalan! Njegova zemlja pobegla iz EU a on nas tamo gura! (VIDEO)

500

Sednica odbora za evropske integracije, na kojoj je predviđeno da šef Delegacije EU Majkl Devenport predstavi Izveštaj EK o napretku Srbije, nastavljena je danas posle pauze koja je određena da bi poslanici mogli da glasaju na plenumu.

U prvom delu sednice Odbora, koja je počela oko 8.30 i trajala više od sat i po, do pauze, poslanici radikala i Pokreta Dveri ometali su rad, jer nisu želeli da razmatraju materijal na engleskom jeziku, a Devenportu su osporavali “EU legitimitet”, smatrajući da je “neprimereno da nas Britanac ubeđuje da uđemo u EU”.

Sednica odbora nastavljena je oko 11.15, reklamiranjem poslovnika o radu parlamenta. Inače, radikali su tokom prepodneva zamerili Devenportu što sedi na mestu predsedavajućeg, pa šef Delegacije EU u nastavku sednice više ne sedi na tom mestu.

Lider SRS Vojislav Šešelj je “provocirao” Devenporta, tražeći mu broj telefona, kako bi mogao da mu “prebaci” neku pesmu. Pauza u radu odbora određena je nešto pre 10 sati, kako bi poslanici na plenarnoj sednici mogli da glasaju o nekoliko zakonskih predloga.

Šešelj je rekao da Vlada Srbije ponižava zemlju ali da poslanici treba da zaštite Parlamet od poniženja. Šešelj je objasnio da je ponižavajuće da se u Narodnoj Skupštini govori na engleskom jeziku da se materjali poslanicima dostavljaju na stranim jezicima.

Šešelj je u jednom trenutku rekao da Devenport hoće da troje njegovih najbližih saradnika isporuli Hagu.

– Nemoj mi tebe da isporučimo bre, da li si ti normalan – pitao je Šešelj Devenporta.

Nemanja Šarović je u više navrata izlazio za govornicu protestvujući što Devenport sedi na mestu za predsednika odbora i tražio da on ode na galeriju.

Devenport je sve vreme ćutke slušao kritike često pognute glave, vidno uznemiren zbog ovakve situacije.

Pogledajte video:


(Pravda,Tanjug)

Check Also

EKSKLUZIVNO NOGO: IMAM VIDEO KOJI KOMPROMITUJE VUČIĆA, EVO S KIM JE SEDEO.. (VIDEO)

Političar Srđan Nogo bio je gost Srbin.info i otkrio mnogo ekskluzivnih informacija u vezi afera …