Home / AKTUELNO / ŠEŠELJ NA MILOŠEVIĆEVOM GROBU: Na Đinđićev grob šaljem Šarovića sa glogovim kocem! (VIDEO)

ŠEŠELJ NA MILOŠEVIĆEVOM GROBU: Na Đinđićev grob šaljem Šarovića sa glogovim kocem! (VIDEO)

Na čelu delegacije SRS koja je posetila grob Slobodana Miloševića bio je Vojislav Šešelj koji je rekao da je došao da položi venac i da se pokloni senima srpskog predsednika Slobodana Miloševića i da je sramota za Srbiju da se jednom haškom junaku ne odaju državne počasti a odaju se kriminalcima i mafijašima, izdajnicima poput Zorana Đinđića.

500

– Ovo mi je prvi put da dolazim na njegov grob i mi smo u Hagu bili saborci, prijatelji i potresen sam jer je sramota za Srbiju da se jednom haškom junaku ne odaju državne počasti a odaju se kriminalcima i mafijašima, izdajnicima poput Zorana Đinđića. Danas je celi džavni vrh morao da bude ovde jer je on ubijen zato što je branio srpske nacionalne interese. Istorija će tek dati pravu ocenu uloge svakog od nas u političkim zbivanjima od devedesetih godina naovamo. U Hagu smo postali iskreni prijatelji i ja sam ponosan na to prijateljstvo. Ostao mi je u sećanju kao nepokolobljiv borac koji se temeljito spremao za svoje nastupe u sudnici haškog Tribunala a ubili su ga u najmanju ruku nepružanjem adekvatne medicinske pomoći. Grob Zorana Đinđića neću posetiti ali može se vrlo lako desiti da sutra u 12 časova pošaljem svog zamenika Nemanju Šarovića u Aleju velikama Novog groblja u Beogradu sa glogovim kocem u rukama, naglasio je Šešelj. Među onima koji su posetili grob Miloševića viđene su delegacije iz Kule, Kučeva, Jagodine i drugih mesta u Srbiji.

Više stotina žitelja Braničevskog okruga i Srbije kao i predstavnici političkih stranaka i udrušenja posetilo je danas u Požarevcu grob Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika SRJ, i polaganjem venaca i svežeg cveća obeležili devetu godišnjicu njegove smrti.

Od predstavnika političkih stranaka prvi je venac položio Aleksandar Vulin predsenik Pokreta socijalista istakavši da Srbija nije zaboravila svog prvog demokratski izabranog predsednika.

– Milošević je grešio prilikom izbora prijatelja i saradnika ali su neprijatelji njega nepogrešivo birali. Svaki njegov neprijatelj bio je i neprijatelj Srbije, istakao je Vulin, koji je bio u društvu Milorada Vučelića.

Video pogledajte ispod:

(Blic)

Check Also

UDARNA VEST! OD PETKA NOVE STROGE MERE- VIKENDOM POLICIJSKI ČAS!

Ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti moći će da rade samo do 17 sati radnim …