Home / AKTUELNO / Šešelj otkriva: Dačić je agent CIA, služba ga je ucenila gej aferom..

Šešelj otkriva: Dačić je agent CIA, služba ga je ucenila gej aferom..

Lider SPS Ivica Dačić je agent CIA, koja ga drži u šaci zbog gej skandala, navodi se u svedočenju operativca MUP, objavljenom u knjizi predsednika SRS Vojislava Šešelja „Dosmanlije kao novi janjičari“, piše Kurir.
seselj2
Prema tom dokumentu, američka obaveštajna služba je Dačića tokom devedesetih godina primorala na saradnju nakon što ga je ucenila kompromitujućim dokumentima o njegovim homoseksualnim sklonostima.

Doušnik Amerike

Šešelj je u toj knjizi objavio iskaz službenika MUP Srbije, koji navodi da je Resor državne bezbednosti (RDB) MUP Srbije raspolagao saznanjima da je Dačić, u to vreme član Glavnog odbora SPS, početkom devedesetih postao doušnik Amerikanaca. U knjizi pod nazivom „Dosmanlije kao novi janjičari“ Šešelj je objavio izveštaje koje su mu tokom devedesetih navodno doturali pripadnici raznih srpskih tajnih službi, a u jednom, onom od 18. novembra 1993, objavljen je i deo o Dačiću, uz napomenu „Veza: MUP Srbije“.

„Raspolažu (RDB, op. aut.) i podatkom da je Ivica Dačić, član GO SPS, povezan sa CIA, da ga je ova služba pridobila na kompromitujućoj osnovi, jer raspolaže dokumentacijom o njegovim homoseksualnim aktivnostima, što proveravaju“, navodi se u svedočenju „veze“ iz MUP.

U tom spisu stoji još da je RDB dobio nalog da otkrije veze stranih obaveštajnih službi s političarima, državnim funkcionerima i vojnim oficirima. Zanimljivo je da se kao strani agent, i to britanski, navodi čak i Šešelj.

„RDB MUP Srbije je došla do podatka da je predsednik SRS dr Voja Šešelj povezan s engleskom obaveštajnom službom, da su ga pridobili na kompromitujućoj osnovi. Procenjuje se da je pod uticajem engleske službe napravio sve dosadašnje poteze prema pojedinim rukovodiocima i Vladi Srbije, što pokušavaju da provere operativnm angažovanjem“, stoji u delu za Šešelja, ali se ne navodi o kojoj „kompromitujućoj osnovi“ je reč.

Dosije Udbe

Takođe, u „dojavi“ operativca MUP Šešelju su navodi da „ima nekih neproverenih podataka o povezanosti CIA i Radomana Božovića i još nekih iz rukovodstva SS i nekih iz rukovodstva SPS i DSS, na čijoj proveri su takođe angažovani.

Šešelj nije bio raspoložen da detaljiše o dokumentima.
– To su dokumenta od pre 16 godina i ne pada mi na pamet da ih komentarišem. Nikad nisam imao nikakvog dosluha s engleskom obaveštajnom službom, ali nisam ni izbegavao da takav dokument objavim. Što se Dačića tiče, nemam pojma. Ja sam samo sve to skupio i objavio i pokazao kako funkcioniše taj policijski sistem. U mom dosijeu imam da Udba tvrdi da sam petoro ljudi ubio, i to ne sve na istom mestu, nego na raznim mestima – objašnjava Šešelj.

Dačić je ove izveštaje ocenio kao „gluposti“.

Eto, i za to da me optuže. Dosad su bile cice u pitanju, a sad, evo, čujem, da sam i u nekom gej skandalu – kaže Dačić.

Vlasnica Dafimenta šurovala s vlašću

KOŠTUNICA SE TAJNO VIĐAO S DAFINOM, PREGOVARALI DA BUDE MINISTARKA

Dafina Milanović, nekadašnja vlasnica Dafiment banke, kako se navodi u jednoj od službenih beležaka, imala je početkom novembra 2002. tajni sastanak u Nemačkoj s tadašnjim predsednikom SRJ Vojislavom Koštunicom. Ona je, navodno, s njima pravila dil kako da joj prolongiraju hapšenje.
– Na pomenutom susretu, navodno, postignut je kompromis po kome se, s jedne strane, za Dafinom Milanović izvesno vreme neće raspisivati međunarodna poternica, već će joj, naprotiv, biti ostavljen prostor da do sredine novembra povrati finansijska sredstva s računa u inostranim bankama, dok se ona obavezala da će kao početnu sumu uplatiti 250.000 evra Nacionalnoj štedionici – piše u belešci.

Milanovićeva je zapretila da će, ukoliko se ne ispoštuje dogovor, „kompromitovati pojedine aktuelne nosioce vlasti u Srbiji“. Ona je čak pregovarala i o tome da je postave na funkciju ministra finansija.

Ko je dobijao pare iz Jugoskandika

JEZDA ISPLATIO SOCIJALISTE BATU ŽIVOJINOVIĆA I BERČEKA

Šešelj je u knjizi „Dosmanlije kao novi janjičari“ objavio i svedočenje Aleksandra Nikodijevića, bivšeg čuvara Jugoskandik banke. On je naveo da je lično bio prisutan kad je pokojnom glumcu Bati Živojinoviću isplaćeno 620.000 dolara, a da je njemu nepoznata suma deviza isplaćena i tada opozicionom političaru Milanu Paroškom, koji je uzeo još i dva prigušivača za „kalašnjikov“. Takođe, devize su odnete i tadašnjim funkcionerima SPS Slobodanki Gruden, Miloradu Unkoviću, Aleksandru Bakočeviću, Aleksandru Berčeku i drugima.

(Kurir) 

Check Also

RATNE SCENE IZ NOVOG SADA: GRADSKA KUĆA ZASUTA MOLOTOVLjEVIM KOKTELIMA, POLICIJA KAMENICAMA (VIDEO)

Nezadovoljni građani koji su se okupili na protestu u Novom Sadu polako se razilaze dok …