Home / AKTUELNO / SITUACIJA SVE OZBILJNIJA: Britanska armija počela da uvežbava prevoz tenkova ispod La Manša na „istočni front“

SITUACIJA SVE OZBILJNIJA: Britanska armija počela da uvežbava prevoz tenkova ispod La Manša na „istočni front“

britanija- tenkovi

Britanska armija jutro su zoru uvežbavala je prevoz oklopne ratne tehnike na obale Francuske. Naravno, u dogovoru sa Parizom, a u funkciji priprema za eventualno slanje ratne tehnike na „istočni front“.

Kako su preneli britanski mediji, vežba je potrajala „više sati“, a za to vreme je pet oklopnih vozila bilo specijalnim teretnim vozom prebačeno tunelom ispod La Manša ka Francuskom Kaleu.

Britanski mediji ne kriju da je to bio „trening“ za moguće slanje ratne tehnike u zemlje Istočne Evrope „za slučaj rata sa Rusijom“.
Prevezeno je pet oklopnih vozila, uključujući tenkove „Čelendžer“ i jedno izviđačko oklopno vozilo.

Nakon nekoliko sati – ceo „konvoj“ se vratio nazad. Zato mu je bilo potrebno 40 minuta.
Ovo bi trebalo da znači da mu je i za prolaz do Kalea trebalo isto toliko vremena.

Vojni vrh u Londonu ima u svemu i dodatni motiv. U suštini, otvara nove „puteve“ za slanje trupa i ratne tehnike prema Rusiji jer će britanske vojne baze u Nemačkoj biti pozatvarane narednih godina.

Indikativno je da je sam transport bio poveren britanskoj privatnoj firmi koja se bavi logistikom, a ima ugovor sa Ministarstvom odbrane Ujedinjenog Kraljevstva.
Samo Ministarstvo je po završetku vežbe saopštilo da je pokazala da je La Manš „podesan za otpremanje transportnih sredstava i ratne opreme u kontinentalnu Evropu“.

U decembru je britanska armija – na poligonu Solsberi-Plejn – vežbala ratovanje protiv ruske armije koja je „izvršila invaziju na Estoniju“.

 (Agencije)

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …