Home / AKTUELNO / SKANDAL: Albanci provocirali Srbe performansom o silovanju usred Beograda, pa izazvali incident (VIDEO)

SKANDAL: Albanci provocirali Srbe performansom o silovanju usred Beograda, pa izazvali incident (VIDEO)

zavetnici

Incident na festivalu „Merdita – dobar dan“, koji je juče uveče prekinut u Domu omladine u Beogradu od strane članova Srpskog sabora Zavetnici, pojavio se i u video formatu.

Njima je zasmetao performans koji aludira da je srpski vojnik silovao Albanke, zbog čega su uspeli da na silu uđu u salu i pesmama, povicima i opremljeni slikama zločinaca OVK prekinu festival, uz obrazloženje da se vrši velikoalbanska propaganda usred Beograda.

Zavetnici su protestni čin iskazali pevajuću pesme o Kosovu i Metohiji i skandiranjem parole „Kosovo je srce Srbije“ .

Organizatori i gosti su se potpm povukli u drugi deo zgrade Doma omladine.

Portparol Zavetnika Milica Đurđević rekla je da je nedopustivo da se u centru Beogradu održava promocija „nepostojeće autohtone kosovske kulture“ i da je jedini kulturni trag koji su Albanci ostavili na Kosmetu jesu porušene srpske svetinje.

Ona je podsetila da Albanci žele da Srbima oduzmu kulturnu baštinu na Kosovu i Metohiji i da je taj festival u sklopu te albanske strategije.

– Smatramo da je nedopustivo da se u centru Beograda četvrti put za redom organizuje festival „Mirdita – dobar dan“ koji ima za cilj promociju nezavisnog Kosova i

predstavljanje nekakve autohtone kosovske kulture, koja ne postoji, niti je ikada postojala.

Ona je pozvala državne organe da spreče dolazak Atifete Jahjaga.

– Pozivamo državno rukovodstvo da otkaže gostoprimstvo bivšoj predsednici tzv. Kosova, Atifete Jahjaga, jer bi njen dolazak značio poniženje svih žrtava srpskog naroda, dostojanstva svih građana Srbije, ali i degradaciju našeg državnog suvereniteta i integriteta.

Za Zavetnike je njen dolazak apsolutno neprihvatljiv i mi ćemo se boriti svim legalnim i legitimnim sredstvima da tako nešto sprečimo.

Video pogledajte ovde:


(Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …