Home / AKTUELNO / SKANDAL NAD SKANDALIMA: Evo šta je crnogorska vojska uradila kada je narod krenuo da položi cveće nevinim žrtvama NATO agresije..

SKANDAL NAD SKANDALIMA: Evo šta je crnogorska vojska uradila kada je narod krenuo da položi cveće nevinim žrtvama NATO agresije..

500
Članovi i aktivisti Demosa kao i svake godine na dan početka NATO bombardovanja krenuli su da polože cveće u kasarni u Danilovgradu, na mesto gde je pala prva nevina žrtva agresije u Crnoj Gori, ali ih vojska nije pustila u krug kasarne.

Na meti prve večeri NATO agresije na Crnu Goru bili su kasarna „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu, vojni aerodrom u Golubovcima i radarsko-komunikacijski objekat Ratne mornarice Vojske Jugoslavije na Obosniku u Boki Kotorskoj. Crni dim se vio i sa Crnog rta kod Bara.

U kasarni u Danilovgradu poginuo je vojnik Saša Stojić iz Beograda. Građane i aktiviste Demosa, koji godinama svakog 24. marta polažu cveće na mestu gde je ovaj mladić izgubio život, dočekala je danas zaključana kapija.

– Nismo došli da rušimo državu, već da na skroman i simboličan način odamo počast prvoj žrtvi NATO bombardovanja. Ovo je još jedan primer neprirodne, nenormalne politike koju vodi ova vlast.

Ovo je najmirnije moguće okupljanje građana koji su došli da buket cveća stave na spomen vojniku koji je prva žrtva NATO bombardovanja, vojniku koji je ni kriv ni dužan stradao u agresorskom napadu zločinačke NATO alijanse – kaže Vladislav Dajković u videu koji je postavio na svoj profil na Fejsbuku.

On dodaje da su vojnici pretili da će zvati pojačanje da okupljene građane sklone sa kapije kasarne. Članovi Demosa su dolazak pre dva dana najavili dopisom Ministarstvu odbrane Crne Gore.

– Evo do čega je došla Crna Gora. Naši vojnici nam ne daju da se poklonimo njihovom kolegi koji je stradao nevin. Da im je NATO došao u posetu, verujem da ne bi bilo problema da uđu. Dočekali bi ih sa priganicama.

Mi smo samo želeli da pošaljemo poruku da svoje žrtve ne zaboravljamo. Javnost treba da bude upoznata sa ovom sramnom odlukom Vojske Crne Gore koja dolazi iz Ministarstva odbrane, a samim tim i iz Vlade, od mojkovačkog klana koji je pod kontrolom premijera Duška Markovića – kaže Dajković, koji je član izvršnog odbora DEMOS-a.

Okupljeni aktivisti partije Demos i građani koji su im se kasnije pridružili vence i cveće ostavili su na kapiji kasarne u Danilovgradu, a zatim se uputili ka zgradi ministarstva odbrane u Podgorici, gde će takođe, simbolično, ostaviti buket cveća „za preminule“, u znak protesta što im nije dozvoljeno.

Više sreće imali su učenici i profesori prestižne Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ u Danilovgradu koji su danas održali javni čas crnogorskoj vlasti, domaćoj i svetskoj javnosti i poslali još jednom veliku poruku iz ove malene crnogorske varoši.

Kada je „Milosrdni anđeo“ došao u Crnu Goru na krilima zlikovačkog NATO pakta, današnji učenici danilovgradske gimnazije su imali godinu-dve, neki nisu ni bili rođeni, ali su i ove godine obeležili početak stradanja svog naroda 1999.godine.

(Agencije)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …