Home / AKTUELNO / SKANDAL SA FLAŠICAMA ZA BEBE U SRBIJI: Roditelji u panici posle otkrića opasnih buđi i bakterija

SKANDAL SA FLAŠICAMA ZA BEBE U SRBIJI: Roditelji u panici posle otkrića opasnih buđi i bakterija

500

Flašice francuskog proizvođača „Tomi Tipi“ zbog svog sklopa ne mogu lepo da se operu, pa se ispod otvora za piće skupljaju buđ i bakterije koje veoma štete deci, pišu mediji

Roditelji širom sveta, pa i u Srbiji, koji svojoj deci daju da piju iz flašica francuskog proizvođača “Tomi Tipi” nisu ni svesni da na taj način deca mogu da se “nahrane”, između ostalog, i bakterijama, jer se u gornjem delu nalazi mnogo ovih mikroorganizama, pa i buđi.

Zbog načina na koji su napravljene, roditelji ne mogu da rasklope ove flašice i tako im operu gornji deo u kojem se nalazi otvor za piće. Naime, gornji deo je sastavljen od plastike i ne može lepo da se opere, a prava istina je otkrivena sasvim slučajno, piše Kurir.

Mališani su, kako piše ovaj list, počeli da se razboljevaju, a roditelji nisu mogli da pronađu šta je urzok toga, sve dok se jednog dana jedan od njih nije setio da pokida poklopac na ovoj flašici zbog čega je doživeo šok!

– Moj prijatelj Sajmon pitao se zašto mu je sin stalno bolestan, sve dok nije otvorio poklopac flašice za decu i otkrio buđ. To se ne može oprati, niti ukloniti, a nije ni vidljivo dok se poklopac ne razvali. On je pozvao proizvođača, ali mu se žena koja se javila na telefon samo nasmejala.

500

Kada smo objavili fotografije buđi na Fejsbuku, i druge mame su ustanovile istu stvar. Zato, ako slučajno imate ovakve bočice, dobro pripazite jer se to ne može oprati – napisala je na svom Fejsbuk profilu Peni Povel iz Montreala u Kanadi.

Odmah je reagovala i kompanija “Tomi Tipi”, čiji proizvodi se prodaju i u našoj zemlji, koji su rekli da će pokušati ovaj problem što pre da reše.

– Imamo saznanja da naši kupci nisu zadovoljni našim proizvodima. Izvinjavamo se svima zbog neprijatnosti i uveravamo sve da radimo na rešavanju ovog problema – napisali su oni na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Roditelji čija deca piju iz ovih flašica su bili podstaknuti da provere da li se zaista buđ i bakterija kriju u poklopcima, što je većina i utvrdila, zbog čega su ih pobacali.

Goran Popović, predsednik nacionalne organizacije potrošača Srbije, kaže da su ovakve stvari nedopustive.

– Ne može proizvođač da kaže da će probati da otkloni problem, činjenica je da to mora da se povuče sa tržišta i da Ministarstvo zdravlja mora hitno da reaguje i izrekne odgovarajuću kaznu, a trgovac mora sve potrošače da obešteti – poručio je on.

(Telegraf.rs)

 

 

 

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …