Home / AKTUELNO / SKANDALOZNA ISTINA HAŠKOG TRIBUNALA: Užasna „tajna“ izašla na videlo!

SKANDALOZNA ISTINA HAŠKOG TRIBUNALA: Užasna „tajna“ izašla na videlo!

hag

Haški tribunal saopštio je juče da je medicinskom istragom utvrđeno da „nema dokaza o povećanom broju malignih oboljenja“ pritvorenika iako su čak trojica Srba u prethodne dve godine umrla od raka!?

Istražitelji u Ševeningenu su, naime, na zahtev Radovana Karadžića sproveli analizu medicinskih uslova u kojima se nalaze pritvorenici i saopštili da nema dokaza o povećanom broju malignih oboljenja.

Bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin, koji je odslužio osam godina kazne u Hagu, kaže da su uslovi u tamošnjem pritvoru katastrofalni.

– Prvo, pritvorenici koji nemaju pare osuđeni su na jako lošu hranu, od koje sigurno ne mogu da budu zdravi. Osim toga, pritisak je ogroman.

Pretnje kojima ih zasipa tužilaštvo, lažna svedočenja i svedoci izazivaju ogroman stres. Znam to iz ličnog iskustva! Mene su takve stvari dovodile do ludila!

Slušam zaštićenog svedoka, znam ko je i znam da laže, a ruke su mi vezane. Ne može svako sa tim da se nosi. Tolika psihička tortura mora da se odrazi na zdravlje – ističe Šljivančanin.

Poznati haški advokat Toma Fila takođe smatra da je broj umrlih od raka u Hagu alarmantan.

– Tamo samo Srbi obolevaju od raka! Ceo sistem antisrpskog suda je tako osmišljen da se dokaže kako su samo Srbi krivi za rat u bivšoj Jugoslaviji. Zbog toga je pritisak na pritvorenike ogroman.

Preživljavaju pravu psihičku torturu i ogroman stres. Kad se tome dodaju i izuzetno loša hrana i neadekvatna zdravstvena zaštita, teške bolesti poput raka su neminovne… – zaključuje Fila.

 (Informer, Oslobođenje)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …