Home / AKTUELNO / SLEDEĆI KORAK JE ZABRANA KUPOVINE HRANE ZA ONE KOJI NEMAJU?! ŠVAJCARSKA UVELA OBAVEZNU KOVID POTVRDU ZA ULAZAK U VEĆINU OBJEKATA!

SLEDEĆI KORAK JE ZABRANA KUPOVINE HRANE ZA ONE KOJI NEMAJU?! ŠVAJCARSKA UVELA OBAVEZNU KOVID POTVRDU ZA ULAZAK U VEĆINU OBJEKATA!

Kovid potvrda u Švajcarskoj podrazumeva dokaz o vakcinaciji, oporavku od korona virusa ili negativan test

Vlada Švajcarske odlučila je da ubuduće neće moći da se uđe u restorane, barove ili fitnes centre bez kovid potvrda, a to je obrazložila neophodnošću da se smanji pritisak na bolnice u četvrtom talasu pandemije.

Prošle sedmice, ta mera je odložena da bi se videlo kako će se kretati broj novoobolelih i s obzirom da trend nije dobar, danas je odlučeno da se uvedu kovid potvrde. Mera bi trebalo da bude na snazi četiri meseca, a u međuvremenu će se voditi javna rasprava o tome zadire li previše u građanske slobode, prenela je Hina.

S obzirom da se bolnice sve brže pune kovid pacijentima, zbog čega moraju da se odlažu operacije ostalih pacijenata, vlada je zaključila da sa novim merama više ne sme da se čeka.

„Situacija je i dalje nestabilna i danas imamo više od 3.500 novozaraženih. Alternativa je da sve zatvorimo, ali uradićemo sve što možemo da to izbegnemo“, rekla je ministarka zdravlja Alen Berse.

Kovid potvrda u Švajcarskoj podrazumeva dokaz o vakcinaciji, oporavku od korona virusa ili negativan test.

Ugostitelji su kritikovali te mere i ocenili da će im naneti veliku štetu u trenutku kada je pandemija počela da popušta.

(N1)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …