Home / AKTUELNO / SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO REGION: STARIJA SESTRA PRIZNALA DA JE UBILA MLAĐU, A ONDA JE 20 GODINA KRILA U ZAMRZIVAČU PUNOM HRANE (FOTO)

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO REGION: STARIJA SESTRA PRIZNALA DA JE UBILA MLAĐU, A ONDA JE 20 GODINA KRILA U ZAMRZIVAČU PUNOM HRANE (FOTO)

Smiljana Srnec „slomila se“ tokom policijskog ispitivanja i istražiteljima priznala kako je i kada ubila svoju sestru Jasminu Dominić, prenosi Index.hr pozivajući se na portal Telegram. Ona još nije ispitana u prisustvu advokata.

Smiljani Srnec (45) danas je produžen pritvor zbog sumnje da je povezana sa ubistvom sestre Jasmine, čije je telo pronađeno u subotu uveče u zamrzivaču porodične kuće.

Nju još nije ispitalo Županijsko državno tužilaštvo, a to će, kako kažu, biti obavljeno u zakonskom roku.

 Telo Jasmine Dominić pronađeno je u subotu u zamrzivaču u porodičnoj kući u mestu Palovec. Telegram saznaje da su ga pronašli članovi porodice Srnec koji su preuređivali deo prostora u kući.

Zamrzivač je, inače, godinama radio i uredno bio pun hrane. Telo nesrećne devojke sve vreme bilo je skriveno u zamrzivaču jer niko nije dublje zavirio u njega, a nije ni mogao, jer se poklopac, zbog položaja stepenica, nije ni mogao otvarati do kraja.

Policija je danas izvestila da pre završetka obdukcije ne može sa sigurnošću potvrditi da je u zamrzivaču u kući u selu Palovcu pronađeno telo Jasmine Dominić, čiji je nestanak prijavljen 2005, a zbog sumnji u ubistvo je, prema neslužbenim podacima, uhapšena njena 45-godišnja sestra.

„Znamo da se radi o ženskoj osobi sa sigurnošću, ali za sada ne možemo tvrditi da se radi o toj nestaloj osobi, ali sumnjamo da je to ta nestala osoba“, izjavio je na konferenciji za novinare portparol međimurske policije Nenad Risek.

Dodao je da je osumnjičena 45-godišnjakinja sa šireg područja opštine Mala Subotica u nedelju u večernjim satima predata pritvorskom nadzorniku međimurske policije zbog sumnje da je ubila Jasminu Dominić.

Policija je potvrdila da je još 2005. pretraživala kuću u kojoj je nedavno pronađen leš.

Jasmina i Smiljana Dominić

„Mogu reći da smo bili više fokusirani na spoljni deo kiće, prema tim nekim informacijama, čak i na neka okolna mesta. Međutim, tada nismo imali informacija da bi se to moglo dogoditi unutar kuće“, rekao je Risek u odgovoru na pitanje novinara kako to da policija nije otkrila leš prilikom pretrage kuće.

Psihijatar Mirjana Nazor izjavila je za hrvatski portal „24sata.hr“ da veruje da je ubica Jasmine Dominić, žene čije je telo 19 godina nakon nestanka nađeno u zamrzivaču porodične kuće u selu Palovca, osoba sa „neizlečivim i teškim poremećajem ličnosti“. Policija i dalje ne zna motiv zločina, a Nazor tvrdi da bi mogla biti i ljubomora.

 Kako kaže, možda se radi o dvostrukoj ličnosti, „a moguće je da je u toj ženi živelo i nekoliko ličnosti“.

– Ako niko od ljudi s kojima se družila ili porodice sa kojom je živela nije primetio nikakve promene u njenom ponašanju otkako je ubila sestru, to znači da je pred njima uspela da zadrži pozitivni deo svoje ličnosti, dok je onaj izopačeni deo uspevala da zadrži za sebe – tvrdi psihijatar.

Dodala je da mentalno zdravi ljudi, čak i kad učine neko nedelo, imaju potrebu da ga priznaju, kako bi ga potom što pre i zaboravili, pa makar i dok su na služenju kazne.

„Poremećaj je neizlečiv, biće doživotno na lekovima“

– U ovom slučaju nema govora o zaboravu. Ona je stavila mrtvu sestru na mesto pored kojeg je svaki dan prolazila godinama pa je moguće da je na taj način samu sebe kažnjavala, jer nije imala snage da se prijavi policiji. U svakom slučaju, ovakav se poremećaj ne može izlečiti. Ona će morati doživotno da bude na lekovima, a sudski veštaci proceniće da li je sposobna za zatvor ili će završiti u nekoj ustanovi – zaključila je Nazor i dodala da motivi za ubistvo mogu biti koristoljublje ili ljubomora.

Check Also

UDARNO! „DOLAZE PANDEMIJE KOJE BI MOGLE BITI MNOGO GORE OD KORONA VIRUSA!“

MILIJARDER i osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, upozorio je da dolaze pandemije koje bi mogle biti …