Home / AKTUELNO / SMRT U AGONIJI: Potresno svedočenje Jovana, čijeg brata su rastrgle zveri i koji je pronašao njegov iskasapljen leš (FOTO)

SMRT U AGONIJI: Potresno svedočenje Jovana, čijeg brata su rastrgle zveri i koji je pronašao njegov iskasapljen leš (FOTO)

502

Na jeziv način je okončao život Jovan Stojčevski (61) iz skopskog sela Kožle, dok je punio vodu na seoskoj česmi. Njega su napale i rastrgle zveri, a obdukcija će utvrditi da li su ga usmrtile divlje životinje ili ovčarski psi.

Njegov brat, Slobodan Stojčevski, koji ga je u petak pronašao, svedoči da je Jovan bio izujedan i bukvalno rasparčan.

Slobodan je u policiji prijavio da su mu brata izujedale divlje životinje, ali je i dalje zagonetka da li su baš one, ili ovčarski psi iz sela krivi za smrt Jovana. Tu dilemu treba da reši obdukcija na Institutu za sudsku medicinu u Skoplju.

Još uvek vidno potresen i sa suzama u očima Slobodan Stojčevski je ekipi Televizije 24 ispričao u kakvom stanju je pronašao svog brata.

– Bio je mrtav, potpuno go i bukvalno iskasapljen. Na telu je imao nebrojano ujeda i ogrebotina od kandži. Celo telo mu je bilo prekriveno zgrušanom krvi.

502

Slika je bila jeziva. Iskidana odeća, jedna cipela je bila blizu njega, druga nekoliko metara dalje. Na sebi nije imao odeće, ona je bila pocepana i razvučena po okolini – svedoči Slobodan Stojčevski.

Da li su Jovana rastrgle divlje životinje ili kerovi, glavno je pitanje koje muči meštane sela Kožle. Oni strahuju da su masakr počinili ovčarski psi koji slobodno šetaju selom.

– Oni često napadaju. Jednom komšiji su udavili ovce, drugom štene. Ljudi sa strahom prolaze kroz selo.

Nema šansi da se žene ili deca sami kreću selom ili odu kod komšija na kafu. To je nemoguće, jer selom slobodno šetaju ovčarski psi -kaže komšija Slobodana Stojčevskog.

502

Agonija žitelja skopskog sela Kožle traje već godinu dana. Meta pasa su do sada bila samo stada, ali odkako je pronađeno rastrgnuto telo Jovana, sada meštani s pravom misle da su svi u opasnosti.

Zato apeluju da se što pre reši ova misterija, jer su ljudski životi u opasnosti.

Ukoliko obdukacija pokaže da su Jovana usmrtili ovčarski psi, tada sledi tužba za vlasnike tih kerova.

(D.J.)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …