Home / AKTUELNO / Snimak dronom pokazuje razmere katastrofe u Grčkoj! (VIDEO)

Snimak dronom pokazuje razmere katastrofe u Grčkoj! (VIDEO)

Dan nakon katastrofalnih požara koji su pogodili predgrađa Atine, Grčka prebrojava žrtve i traži nestale. Snimci dronom pokazuju razmere katastrofe.

Prema poslednjim zvaničnim informacijama, u nekoliko desetina požara koji su se brzinom munje rasplamsali u tri fronta u predgrađima Atine, stradale su 74 osobe, među kojima je i dosta dece. Tačan broj nestalih se ne zna, a procene su da ih je preko 200. Društvene mreže pune su slika i objava: “Traže se…” I među nestalima dosta je dece.

Jak vetar i visoka temperatura proširili su vatru velikom brzinom zbog čega su mnogi stradali u kućama, automobilima…

Premijer Grčke Aleksis Cipras proglasio je vanredno stanje i trodnevnu žalost, dok je glavni državni tužilac otvorio istragu jer se sumnja da su požari možda podmetnuti.

U požaru je oštećeno 1.200 kuća, a materijalna šteta se već procenjuje na više od 50 miliona evra.

Vesti iz Atine sa zebnjom se prate i u Danskoj. Naime, desetoro ljudi, najverovatnije turista iz Danske, nestalo je pošto što su bežeći od požara, uskočili u čamac i uputili se u nepoznatom pravcu.

Za njima tragaju spasioci iz brodova, ali i iz helikoptera. Najteže pogođenoo je predgrađe Mati, koje je skoro potpuno uništeno, a najpotresniju sluiku zatekli su vatrogasci u dvorištu jedne viče gde su zatekli tela 26 osoba. Kako se kasnije saznalo, reč je uglavnom o roditeljima koji su stradali zagrljeni sa decom.

Preživelima se pružaju sve vrste pomoći, od smeštaja, hrane pa sve do psihološke pomoći. Većina je smeštena u prihvatnim centrima jer im je vatra progutala sve što su imali.

Pogledajte snimak:

Check Also

SRBIJA ODOBRAVA VAKCINACIJU DECE OD 12 DO 15 GODINA? U TOKU JE RIGOROZNA PROVERA! EVO ŠTA SLEDI!

Za nekoliko dana se može očekivati odobrenje Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) za …