Home / AKTUELNO / Šojgu otkrio: Pokuša li NATO napad sličan onom na Srbiju 99-te, naš superkompjuter će alarmirati i pre nego što krenu u takvu akciju, a onda će uslediti naš odgovor!

Šojgu otkrio: Pokuša li NATO napad sličan onom na Srbiju 99-te, naš superkompjuter će alarmirati i pre nego što krenu u takvu akciju, a onda će uslediti naš odgovor!

rusija-komanda-vojska

Ministar odbrane Rusije – general armije Sergej Šojgu – rekao je da je potencijal superkompjutera Nacionalnog centra za upravljanje odbranom kolosalan i da se ne koristi ni polovina njegovih trenutnih mogućnosti.

Za sam superkompjuter je rekao: „On ima otvorenu `arhitekturu`. Iz njega se mogu ukloniti neki blokovi i stavljati novi. Njegove mogućnosti se mogu i širiti i povećavati. Rezerve su takođe kolosalne”.

Šojgu je objasnio i zašto se ne koristi trenutno ni polovina potencijala centralnog kompjutera (superkompjutera) Oružanih snaga Ruske Federacije:

„Za veće korišćenje njegovih mogućnosti potrebno je dalje `kljukanje` te mašine dodatnim podacima.”

A mogućnosti superkompjutera – posebno njegovu sposobnost da anlaizira situacije i nudi zaključke, polazeći od podataka kojima je bo `nahranjen` – Šojgu je ilustrovao na primeru NATO operacija protiv Jugoslavije:

500

„To je bila velika NATO-operacija. Da bi je izveli, izvršili su koncentraciju ratnih brodova, primakli rakete na određene lokacije i određena rastojanja. Ako sutra iz neke zone počnu da stižu slične informacije, superkompjuter će nas upozoriti: „Prijatelji, ta situacija 90 odsto liči na ono što je bilo 1999. u Srbiji. Postoji opasnost da se u toj zoni ponovi ono što je bilo u Srbiji. Preduzimajte mere”.

Operativna moć ruskog vojnog superkompjutera – prema procenama – tri puta je veća od mogućnosti superkompjutera koji koristi Pentagon.

Načelnik ruskog Nacionalnog centra za upravljanje odbranom – general Mihail Mizincev – tvrdi da njegov „superkomp” može da čuva 19 puta više podataka nego onaj kojim raspolaže američko Ministarstvo odbrane.

Nacionalni centar RF za upravljanje odbranom profunkcionisao je 1-og decembra 2014-te.

Mizincev posebno naglašava: „Sve u našem superkompjuteru je proizvedeno u Rusiji. Zato je svako `curenje` podataka unapred isključno. Svedeno na nulu. Za rad u Centru odškolovali smo više od sto programera i srugih stručnjaka”.

(Fakti)

 

Check Also

NEREDI U AMERICI SU DAVNO ISPLANIRANI! EVO DOKAZA..

Pripadnici ekstremno levičarskog pokreta „Antifa“ u SAD počeli su da planiraju pobunu protiv tamošnjih vlasti …