Home / AKTUELNO / ŠOKANTNO OTKRIĆE RUŠI TRAMPA: Bivši šef njegovog tima tajno radio za Putinove interese- Prodao se Rusima za 10 miliona dolara!

ŠOKANTNO OTKRIĆE RUŠI TRAMPA: Bivši šef njegovog tima tajno radio za Putinove interese- Prodao se Rusima za 10 miliona dolara!

tramp

Bivši šef predizbornog tima Donalda Trampa, Pol Manafort, tajno je radio pre 10 godina za ruskog milijardera Olega Deripasku u korist interesa ruskog predsednika Vladimira Putina, objavio je danas AP, na osnovu podataka u koje je imao uvid.

Manafort je 2005. godine predložio poverljiv strategijski plan za koji je rekao da “može značajno koristiti Putinovoj vladi”, navodi američka agencija, uz napomenu da su se u to vreme odnosi SAD i Rusije, pod republikanskim predsednikom Džordžom V. Bušom, pogoršavali.

AP tvrdi da je Manafort sarađivao sa ruskim magnatom u industriji aluminijuma Olegom Deripaskom, bliskim Putinovim saradnikom. Manafort je, navodi ta agencija, potpisao godišnji ugovor vredan 10 miliona dolara koji je stupio na snagu 2006. i održavao je s njim poslovne odnose barem do 2009. godine.

Ta saradnja je opisana u intervjuima sa osobama upoznatim sa tim i u poverljivim poslovnim izveštajima u koje je AP imao uvid. Manafort je američkoj agenciji potvrdio da je radio za Deripasku, ali je naglasio da je ta saradnja nepravedno kritikovana kao neprimerena.

AP je ove navode objavio u trenutku kada su Trampovi predizborni savetnici podvrgnuti istrazi FBI-ja i dvema kongresnim istragama, pri čemu istražitelji ispituju da li su Trampovi saradnici koordinisali s Moskvom s ciljem ruskog mešanja u američku predsedničku kampanju 2016.

Manafort je, inače, te istrage odbacio kao politički motivisane i tvrdio da nikada nije radio u korist ruskih interesa, ali AP zaključuje da dokumenta u koja je ta agencija imala uvid pokazuju da su njegove veze s Rusijom bile bliže nego što su to pokazali dosad obelodanjeni podaci.

(Tanjug)

Check Also

JEDINICE RUSKE 58. ARMIJE SA KAVKAZA STIGLE NA KRIM- POČINJU BORBE ZA OVA TRI GRADA!

NA KRIM su stigli pripadnici jedinica iz sastava ruske 58-me armije koja je u avgustu …