Home / AKTUELNO / ŠOKANTNO OTKRIĆE! SRPSKI AMBASADOR PRODAVAO VIZE I ORUŽJE: Potežica ubijen dok je bežao u Tunis – Dačić sve zataškao!

ŠOKANTNO OTKRIĆE! SRPSKI AMBASADOR PRODAVAO VIZE I ORUŽJE: Potežica ubijen dok je bežao u Tunis – Dačić sve zataškao!

Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica preminuo je jutros oko pet sati, posle teške saobraćajne nesreće koju je imao pre nekoliko dana u Tunisu, saznaje Kurir iz Ministarstva spoljnih poslova.

500

On je bio hospitalizovan u bolnici u Susu gde ga je obišao generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović.

Odalović je prvi saopštio porodici tužnu vest.

Datum sahrane još nije poznat.

Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica bio je teško povređen u saobraćajnoj nesreći u Tunisu posle koje je bio hospitalizovan u bolnici u Susu, saoštilo je ranije Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Kako je došlo do udesa nije poznato ali je potvrđeno da je Potežica zadobio ozbiljne povrede.

Nezvanično, Potežica je u nesreći zadobio povredu butne koste, hematome po telu i unutrašnje krvarenje.

Ministarstvo zdravlja Tunisa pružilo je svu moguću pomoć u lečenju ambasadora Potežice, kao i naša ambasada u Tunisu.

Potežica je bio na odobrenom službenom putu ‎za Tunis, neophodnom za funkcionisanje ambasade u Tripoliju.

Oliver Potežica je prema saznanjima ”Alo” sređivao vize džihadistima, za šta je naplaćivao od 2.500 evra naviše u zavisnosti od finansijskog stanja „mušterije“, pa je upravo i to bio razlog njegovog upornog insistiranja da ambasada Srbije ostane otvorena, uprkos svim opasnostima.

Postoji i sumnja da je, osim posla sa vizama, ambasador Potežica bio umešan i u nešto više od papira, odnosno da je učestvovao u nelegalnoj trgovini oružjem. Odgovor na to pitanje trebalo bi da pruže državni organi, ali i radna grupa koja je formirana kako bi se utvrdila istina o dešavanjima u Libiji.

– Budite uvereni da će ova radna grupa koju smo formirali, nezavisno od državnih organa koji treba da se bave tim slučajem, do kraja utvrditi punu istinu, šta se desilo, ko je kriv, i na kraju krajeva, to je nešto što dugujemo i njihovim porodicama – rekao je tada ministar Ivica Dačić, koji je i dodao da Srbija još nije dobila zvanične informacije od SAD povodom pogibije Jovice Stepića i Slađane Stanković ubijenih od strane NATO u vazdušnom udaru u Libiji.

Potežica se izvesno vreme skrivao, a mediji su opširno pisali o švercu oružja u kojem je navodno učestvovao, pojedini eksperti ocenili su da se radi o klasičnoj likvidaciji i ućutkivanju, budući da je oko celog slučaja veo misterije i mnogo sumnjivih smrti.

Prema rečima analitičara izvesno je da je Potežica učestvovao u kriminalnim aktivnostima, a povod za špekulacije bili su neizmireni računi Srbije i Libije o zaostalim uplatama iz devedesetih, zbog kojih je srpski ambasador postao meta novih vlasti u Libiji, nezvanično saznajemo da se radi o desetinama miliona evra koje Srbija duguje Libiji za isporuku oružja.

Ove i brojne druge afere srpskog ambasadora Potežice ostale su nerazrešene, prema informacijama do kojih je došao ”BNN”, srpski ambasador je najverovatnije likvidiran kada je pokušao da pobegne iz Libije u Tunis, gde je nameravao da ostane, budući da u Srbiji zbog afera važi za personu non grata.

(Izvor: Alo, Kurir, BNN)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …