Home / AKTUELNO / ŠOKANTNO PRIZNANjE: FEDERERU SMO ISPUNjAVALI SVE ŽELjE KAKO BI LAKŠE OSVOJIO TITULU!

ŠOKANTNO PRIZNANjE: FEDERERU SMO ISPUNjAVALI SVE ŽELjE KAKO BI LAKŠE OSVOJIO TITULU!

Bivši direktor Mastersa u Parizu, Zan Fransoa Kojol, otkrio je da su čelnici ovog turnira ispunjavali odrđene zahteve Švajcarca Rodžera Federera kako bi on što lakše osvojio turnir!

Žan Fransoa Kojol je bio direktor turnira u periodu od 2007. do 2011. godine. Federer je uspeo da trijumfuje 2011. godine. Te godine su organizatori promenili podlogu na kojoj će se igrati mečevi.

“Federer je moj omiljeni teniser i pošto organizatori imaju određenu slobodu ja sam rekao sebi da bi bilo lepo da Federer tamo osvoji turnir pre nego što ja odem”, rekao je za L’Ekip bivši direktor turnira.

Podloga na kojoj se igralo nije odgovarala Federeru, pa je Kojol odlučio da promeni nešto kako bi Švajcarac došao u Pariz.

“Bila je 2007. godina, a on nije dolazio da igra od 2003. Onda smo kontaktirali njegov tim i pitali ih zašto ne učestvuje. Ispostavilo se da je podloga u tom trenutku, bila nešto što mu ne dopada. Savetovao nas je da pozovemo austrijsku kompaniju koja je pravila podlogu sličnu onoj sa turnira u Beču i ispunili smo njegovu želju i promenili podlogu”, priznao je Francuz.

Federer je tražio podlogu na kojoj loptica neće imati veliki odskok, podlogu koja će biti brža jer mu takve najviše odgovaraju.

“Počeo sam da tražim materijale koji će smanjiti odskok loptice da bi igra bila brža, pa je 2010. godine to postalo najbrža podloga i više je odgovaralo Federeru nego Nadalu. Nakon 2011. podloga je sporija ali i dalje mislim da je najbrža od svih”, kaže Kojol.

Podsetimo, Novak Đoković i Rodžer Federer danas od 16.30 igraju polufinalni meč Mastersa u Parizu.

Check Also

ŠOK ANALIZA NEMAČKOG ANALITIČARA: IDUĆE GODINE ODLAZI MERKEL- POČINJE ALIJANSA SA RUSIJOM I KINOM- OVO SE SPREMA SAD

Nemački politički analitičar Alekander Rar smatra da će 2021. godina biti prekretnica za Nemačku. Iako …