Home / AKTUELNO / SPAJA SE NEBO SA ZEMLJOM: Stiže ISTI CIKLON koji nam je pre 4 godine doneo UŽASNE POPLAVE- OVI DELOVI SRBIJE SU NAJUGROŽENIJI!

SPAJA SE NEBO SA ZEMLJOM: Stiže ISTI CIKLON koji nam je pre 4 godine doneo UŽASNE POPLAVE- OVI DELOVI SRBIJE SU NAJUGROŽENIJI!

Crveni alarm uključen je večeras na području istočne i jugoistočne Srbije, Kosova i Metohije i Banata. U Nišu, Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu temperatura će za samo 12 sati pasti za preko 10 stepeni, javljaju meterolozi.

U istočnim i južnim delovima zemlje očekuju se pljuskovi sa grmljavinom, a sa njima i povećan rizik od udara groma.

– Između utorka i srede sa Južnog dela Jadrana, preko centralnih delova Balkana premeštaće se ciklon koji će jugu i istoku Srbije doneti veoma obilne pljuskove praćane grmlajvinom, pri čemu bi preko noći količna padavina bila veća od 30 litara po metru kvadratnom, što je vrlo opasno. U tim delovima na nekim manjim bujičnim rekovima i potocima može doći do izlivanja – kaže meterolog Đorše Đurić iz Weather2Umbrella i dodaje da će se glavnina ovih padavina izliti na Albaniju, Makedoniju, Bugarsku i Ruminiju, te su stoga zahvaćeni i južni i istočni delovi naše zemlje.

RHMZ je izdala upozorenje da će večeras vodostaji biti u porastu na gornjem toku Južne Morave sa pritokama, na Mlavi, Peku i Timoku, kao i na Neri, Karašu, Moravici, Brzavi i Tamišu.  Nije iskjučeno ni da će nivo vodostaja dostići i prevazići upozoravajuće podeoke.

Narednog jutra padavina će biti i na krajnjem severoistoku Srbije, jer će se taj ciklon premeštati preko Balkana ka Karpatima i Centralnoj Evropi.

Područje Beograda, Šumadije i Pomoravlja takođe je pod „naradžastom“ bojom, što od svih stanovnika ovih krajeva zahteva veću obazrivost zbog nevremena.

Check Also

98 ODSTO TRANSAKCIJA BITKOINA SU KLASIČNA ŠPEKULACIJA KOJA IPAK NAJAVLJUJE NOVU PREKRETNICU

Iako smo pred istorijskom prekretnicom, kada će tehnologija i ideja blokčejna, na kojoj se temelji …