Home / AKTUELNO / SPREMA SE I SRBIJI?! RUMUNIJA UVODI ZA NEVAKCINISANE POLICIJSKI ČAS TOKOM VIKENDA!

SPREMA SE I SRBIJI?! RUMUNIJA UVODI ZA NEVAKCINISANE POLICIJSKI ČAS TOKOM VIKENDA!

Rumunska vlada uvela je nova ograničenja kako bi zaustavila rast novih infekcija virusom korona, uključujući obavezno nošenje maski i na otvorenom prostoru i policijski čas za nevakcinisane tokom vikenda, ali je odlučila da škole ostanu otvorene.

Broj novih infekcija kovidom-19 u Rumuniji dostigao je juče 12.032, što je novi rekord od početka pandemije, a jedinicama za intenzivnu negu u celoj zemlji ponestalo je mesta.

Rumunija ima drugu najnižu stopu vakcinacije u Evropskoj uniji, prenosi agencija Rojters.

Rumunska vlada je uvela obavezu nošenja maske i u zatvorenim i na otvorenim javnim prostorima na mestima gde incidencija prelazi 6 na 1.000 ljudi.

Pristup restoranima, teretanama, pozorištima, bioskopima i drugim zatvorenim prostorima biće omogućen sa polovinom kapaciteta i samo za osobe koje su potpuno vakcinisane ili su već bile zaražene virusom.

Za vikend će biti uveden policijski čas za one koji nisu vakcinisani.

Školama je omogućeno da ostanu otvorene osim ako se u učionicama ne prijave slučajevi kovida-19.

Rojters navodi da Rumunija zaostaje za ostalim zemljama EU u vakcinaciji, jer je samo trećina odraslog stanovništva potpuno vakcinisana usled nepoverenja u državne institucije i usled kampanja dezinformacija.

Oko 40 odsto medicinskog i školskog osoblja nije vakcinisano.

Rumunija je u utorak počela da nudi treću dozu vakcine, preporučujući je medicinskom osoblju i ljudima sa visokim rizikom od zaražavanja, ali ostavljajući mogućnost da je primi svako ko je primio drugu dozu pre više od šest meseci, preneo je Tanjug.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …