Home / AKTUELNO / SPREMA SE RAKETNI NAPAD I NA OVU ZEMLJU- Evo šta je izjavio izraelski premijer..

SPREMA SE RAKETNI NAPAD I NA OVU ZEMLJU- Evo šta je izjavio izraelski premijer..

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu ocenio je da je odlučnost kakvu su pokazale SAD, Velika Britanija i Francuska, kažnjavajući sirijskog predsednika Bašara Asada zbog navodne upotrebe hemijskog oružja, potrebno pokazati u sprečavanju terorističkih država i organizacija da dostignu nuklearnu sposobnost.

On je na današnjoj sednici Vlade Izraela rekao da je to preneo britanskoj koleginici Terezi Mej u razgovoru u subotu uveče.

Netanjahu je aludirao na Iran, navode izraelski mediji i podsećaju da je predsednik SAD Donald Tramp dao Francuskoj, Velikoj Britaniji i Nemačkoj rok do 12. maja da poprave nuklearni sporazum s Iranom, potpisan 2015. godine.

Ako se ne izmeni na zadovoljavajući način, Tramp je upozorio da će se povući iz sporazuma.

Izraelski lider je ponovio da njegova zemlja u potpunosti podržava Trampovu odluku da deluje protiv upotrebe hemijskog oružja, dodavši da je pohvalila učešće Francuske i Velike Britanije u operaciji.

„Važna je međunarodna poruka, koja je data napadom, da ne postoji tolerancija za upotrebu nekonvencionalnog oružja. Dodao sam da je potrebno da se ta politika primeni i u sprečavanju terorističkih država i organizacija da pribave nuklearne sposobnosti“, rekao je Netanjahu.

On je takođe upozorio da je Iran glavni izvor nestabilnosti u regionu i da Asad mora razumeti da kada dopusti da se ta zemlja i njeni saveznici vojno učvrste u Siriji dovodi u opasnost Siriju i čitav region.

(Beta)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …