Home / AKTUELNO / SPREMITE SE: STIŽE NAM PONOVO ZIMA, SNEG I PAD TEMPERATURE, EVO I KADA..

SPREMITE SE: STIŽE NAM PONOVO ZIMA, SNEG I PAD TEMPERATURE, EVO I KADA..

– Očekuje se sneg tokom vikenda, posebno u jugozapadnim delovima zemlje. Najviše će da veje na planinama, posebno na onim višim na kojima i sad ima par centimetara – kaže meteorolog Časlav Stanojević
snezna oluja zima sneg2

Nakon prilično toplog perioda, zima nam ponovo stiže. Pripremite šalove i kape, jer nas ovog vikenda očekuje pad temperature sa snežnim padavinama. Ciklon koji nam stiže sa jadranskog primorja, a koji je već doneo padavine u Hrvatskoj, ovog vikenda obojiće i Srbju u belo. Ipak, ne očekuje se veće nevreme.

– Očekuje se sneg tokom vikenda, posebno u jugozapadnim delovima zemlje. Sneg će najviše da veje na planinama, posebno na onim višim na kojima i sada ima par centimetara. Pošto nam ciklon dolazi sa juga, ti delovi zemlje će imati najviše padavina, dok će severni delovi slabo osetiti ovu promenu – kaže meteorolog Časlav Stanojević za 24.sata.

A da li i Beograđani mogu da se nadaju grudvanju za vikend?

– I u Beogradu će biti slabija vejavica, ali pošto nam ciklon ne dolazi iz Panonske nizije neće biti mnogo. Očekuje se i kiša i vetar, ali gotovo sigurno neće biti jače oluje – ističe Stanojević.

Iako će biti osetan pad temperature, mala je verovatnoća da će padati ispod nule.

– Biće nekoliko stepeni iznad nule tokom dana, i za sada ne očekujemo da će biti jači mraz u narednih nekoliko dana. Zahlađenje će biti osetno, ali ništa strašno – rekao je meteorolog.

(24.sata)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …