Home / AKTUELNO / SRBI SA KOSOVA IZDALI DRAMATIČNO UPOZORENJE: Ovde će biti klanica, Beograd sprema proteste a Priština vojsku…

SRBI SA KOSOVA IZDALI DRAMATIČNO UPOZORENJE: Ovde će biti klanica, Beograd sprema proteste a Priština vojsku…

 Srbima sa KiM neprestano zvone telefoni i dobijaju pozive sa radnih mesta da se odazovu “radnoj obavezi” i prisustvuju protestu koji će ih dovesti do kraja svog opstanka i života na Kosovu i Metohiji!
albanija uck ovk03
Pošto je vikend pa neradnim danima nije moguće izdavati naređenja lično, sinoć od 20 časova do ovog trenutka gotovo neprestano zvone telefoni zaposlenih u državnim institucijama.

Svi oni dobijaju pozive od svojih nadređenih i šefova u kojima su zaposleni da se moraju odazvati “radnoj obavezi” i da danas izađu na protest koje je Beograd najavio da će se održati na severu KiM.

U strahu da će izgubiti svoja radna mesta gotovo svi se odazivaju pozivu i prekidajući vikend odlaze ka Kosovskoj Mitrovici kako bi prisustvovai skupu. Na trgu će iz svake ustanove stajati ljudi sa radnim spiskovima na kojima će zaposleni morati da se potpisuju pre i nakon završetka skupa kako bi potvrdili svoje prisustvo tokom celog događaja što jasno ukazuje na primoravanje i ucenu zaposlenih.

Srbi nisu voljni da prisustvuju ovakvim skupovima jer oni idu u prilog isključivo vlasti u Beogradu dok su zapravo okrenuti protiv interesa Srba koji na Kosovu i Metohiji žive.

Više je nego očigledno da je voz koji je krenuo iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu, a zatim zaustavljen u Raškoj, klasična provokacija koja ima za cilj izazivanje sukoba sa sasvim mogući srpskim žrtvama. Ovo potvrđuju sv dosadašnji koraci Vlade Srbije. Kada je ROSU upala na sever KiM 2011. godine, Srbi su istog momenta podigli barikade.

Beogradska vlast, tada sa Tadićem na čelu, poslala je svoje ljude da “smire strasti” odnosno ugase otpor Srba. Tada započinju pregovori u Briselu sa Tačijem koje je Borko Stefanović vodio i barikade se postepeno uklanjaju.

Kada su Srbi odbili da uklone sve barikade KFOR i Žandarmerija su batinama, silom i uz pretnju i upotrebu vatrenog oružja uklonili i one barikade koje Srbi nisu smeli u strahu od šiptarskog nasilja.

Dačić u Briselu parafira sporazum a zatim i instalira prave granične prelaze prema KiM, kod Jarinja, na kojima odmah počinje da radi šiptarska carina i policajci kojih tu nikada nije bilo. Krajem 2013. godine Vučićeva Vlada je na terenu tukla, pretila i prisiljavala ovdašnje Srbe da izađu na šiptarske izbore.

Sve to je, uz upotrebu jedinica Žandarmerije, vodio Vulin sa zaposlenima u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Jak otpor kosovskih Srba ugasila je Vlada Srbije otvorenim pretnjama u medijima da će posao privesti kraju po svaku cenu, da mogu da ukinu radna mesta Srbima i da ih dodatno ugroze usvakom smislu.

Tako je uspostavljena kakva takva šiptarska vlast, nepotpuna ali je to bio početak. Zatim su imenovani “gradonačelnici” opština po sistemu tzv “republike Kosovo” i svaki otpor Srba je ugušen. Albansko nasilje postaje sve češće i agresivnije uz nekoliko pokušaja kidnapovanja Srba i čak ubistava.

Sa dolaskom Marka Đurića batinjanja Srba se nastavljaju i narod živi pod pretnjom i ustalnom strahu od svoje države i vlasti iz Beograda koja ovde obavlja nezakonite i nesutavne poslove uz pomoć lokalnih kriminalaca koji su dobili najšire prvilegije i ovlašćenja da se nad narodom iživljavaju psiho-fizičiki kad i kako im je volja.

Đurić agresivno insistira na primeni Ahtisarijevog plana koga su odbacili svi uključujući Skupštinu Srbije kao i Skupštinu Ujedinjenih nacija jer je on osnova uređenja “nezavisnosti” šiptarskih separatista što je održavanje izbora na sevru KiM zacementiralo 2013. godine.

Đurić objašnjava da država Srbija aktivno čini sve da Srbe “integriše” u šiptarski sistem. Do danas su gotovo sve srpske institucije zatvorene i ugašene a šiptarske se otvaraju svaki dan.

Radnici MUP-a i pripadnici Civilne zaštite, koji su kako – tako garantovai bezbednost ovdašnjim Srbima integrisani su u šiptarski sistem i kao takvi paralisani da bilo kako pomognu svom narodu, naprotiv sada i oni u strahu od gubitka ovog posla pokazuju privrženost šiptarskom sistemu i ne libe se da maltretiraju Srbe koji pruže bilo kakav otpor ili pokažu nepotpunu poslušnost.

Vučić, koji je omogućio da zaživi šiptarska mrtvorođena “država”, poslao je svoje ljude da polome izborne kutije u Kosovskoj Mitrovici kako bi izbor bili ponovo održani i uspostavljena šiptarska vlast nad Srbima.

Tada je tražio od Međunarodne zajednice 45 minuta da sredi situaciju na severu KiM to jest, da upotrebom sile natera Srbe na poslušnost u stvarima koje će ih koštati gubitka svega što su do sada sačuvali pred najezdom šiptarskih terorista i nasilnika.

Danas najavljuje poziv Rusiju i Kini u pomoć oko zaštite tih istih Srba ne pominjući zašto to čini kada je nedavno sa NATO paktom potpisan sporazum da mogu slobodno da se kreću celom teritorijom Srbije pod izgovorm da će tako lakše “zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji”.

Šta je sa tom podrškom, zašto sada zove Rusiju? Pa, on sam i njegova Vlada su stvorili ovakvo stanje na KiM i baš oni svojim postupcima doveli danas ROSU na severu KiM!

Više je nego očigledno da je voz, koji se nesmetano kretao od Kraljeva do Zvečana 18 godina, zapravo samo jefitna provokacija koja će Srbe skupo koštati.

U sve to nesebično se uključila, sve vreme, Teodosijeva klika koja je zaposlea presto Eparhije raško – prizrenske sa jednom jedinom nameru – pružanje pomoći u završavanju prljavog posla oko progona srpskog naroda i oduzimanju srpske baštine koja će se pripisati Šiptarima to jest kao “kosovska”.

Prvi su bili u uzimanju ličnih dokumenata takozvane “Republike Kosovo” i u primanju Šiptara za svaki pravoslavni praznik. Nedavno su prvi put primili i pomoć takozvanih “Kosovskih bezbednosnih snaga” pa su tako i prvi priznali ne samo šiptarsku držav već i njihovu vojsku!

Sada se pominju u kreiranju i osmišljavanju ovog voza. Koja je to šizofrenija i licemerstvo da se na terenu pomažu šiptarski teroristi a da se na rečima brani Kosovo?

Srbi sa svera ali i širom Kosova i Metohije apeluju na srpski narod da se osvesti i shvati da ova vlast predaje deo teritorije Šiptarskim teroristima i da se u tome neće zaustaviti pa ako srpski narod ćuti zato što misli da će time nešto dobiti vara se, izgubiće sve što imaju ma gde god u Srbiji živeli jer ako predamo Kosovo i Metohiju sada, zašto bi se neprijatelj na tome zaustavio?

Besmisleno je očekivati da nam neće oduzeti sve što može zato što to “nije u redu”.

Srbi su prisiljeni da učestvuju u farsi i lažno pruže podršku srpskoj Vladi a zapravo svom nestanku jer su ostavljeni i boje se za svoj opstanak a podrške nigde nema. Ovaj skup će voditi najveći izdajnici srpskog naroda koj ise nalaze na čelu tzv “institucija” pri šiptarsko sistemu, dakle činovnici i službenici “Republike Kosovo”!

Svaka podrška njima je glas protiv života Srnba na KiM ali kako pomoći ni podrške nema narod je prinuđen da misli o svom golom preživljavanju.

Ne znamo koliko još vremena ima ali ima, iako se čini da su ovo poslednji trenuci da se pruži otpro izdajničkoj vlasti koja žrtvuje svoj narod radi sopstveni eonomskih interesa i koja se u tome neće zaustaviti. Apelujemo na sve Srbe da ustanu protiv ovakve vlasti jer ako se to ne desi vrlo brzo će pred Šiptarima pasti prve srpske žrtve a hoće li se završiti na maskru, poput Starog Grackog, Klečke, Volujka i dreugih ili proterivanjem i ostatka Srba sa Kosova, to samo Bog zna.

(KM novine)

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …