Home / AKTUELNO / Srbija ima još jedno neotkriveno blago: Fanatici za kapitalce plaćaju i do 10.000 evra, evo o čemu je reč!

Srbija ima još jedno neotkriveno blago: Fanatici za kapitalce plaćaju i do 10.000 evra, evo o čemu je reč!

novi-zeland-novac

Oko 10.000 vojvođanskih lovaca, zajedno s bogatim Švajcarcima, Nemcima, Austrijancima i Italijanima, love jelene, divlje svinje, sa Italijanima na prepelice i fazane, na oko 17 lovišta kojima gospodare „Vojvodinašume“.

Zlatna vremena za lovce vezuju se još za osamdesete, kad su stranci s debljim novčanicima posećivali vojvođanska lovišta, a devizni priliv od lovnog turizma bio veći od tri miliona dolara.

Posle duge lovne stagnacije, zbog neusklađenih propisa, jer se uz trofeje nije moglo izneti i meso divljači u EU, stranci se vraćaju i uvećava se devizni priliv od lovnog turizma.

Naši lovci imaju već sve trofeje. Tako je subotički lovac Radomir Perin Raša odlučio da pušku okači o klin i da sada kamerom i foto-aparatom „lovi“ kapitalce.

Kaže da našim lovcima, čiji je novčanik plići, više znače trofeji, dok stranci uglavnom love zbog odstrela.

– Udruženje lovaca sve čini da strancima bude što prijatnije. Vole naše jelene kapitalce, čiji trofeji se procenjuju i do 10.000 evra. Neki su zadovoljni i trofejima od nekoliko stotina evra, ali mnogi lovci najviše vole druženja u našim lovačkim kućama – kaže Raša. Ističe da je on sa strašću lovio i po 200 dana godišnje.

– Išao sam tri puta u lov u Afriku, jednom u Kanadu i po evropskim državama. Nosio sam sa sobom i kameru i foto-aparat i pušku. Moj adrenalin kao da se prenosio na divljač, osete da li ih nišaniš foto-aparatom ili puškom. Skoro se ne plaše škljocanja foto-aparata, ali namirišu pucanj puške – kaže Raša.

(Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …