Home / AKTUELNO / SRBIJI PRETE POPLAVE U NAREDNIH 48 SATI! Oglasio se Sektor za vanredne situacije sa zabrinjavajućom porukom!

SRBIJI PRETE POPLAVE U NAREDNIH 48 SATI! Oglasio se Sektor za vanredne situacije sa zabrinjavajućom porukom!

poplava bosna brcko

– Moguća su lokalna izlivanja na Zapadnoj Moravi i Kolubari, kao i na njihovim pritokama – rekao je Predrag Marić

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da je Sektor za vanredne situacije, s obzirom na najavljene padavine, upozorio sve opštinske štabove da se podigne stepen pripravnosti i da se radi dvadesetčetvoročasovni monitoring Zapadne Morave i Kolubare i njihovih pritoka, dok padavine ne prestanu.

– Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda u narednih 48 sati očekuje se veća količina padavina na teritoriji Republike Srbije, čak i sneg u planinskim predelima – rekao je Marić i ukazao da su zbog toga moguća lokalna izlivanja na Zapadnoj Moravi i Kolubari, kao i na njihovim pritokama.

– Sektor za vanredne situacije u toku jučerašnjeg dana uputio je upozoranje svim opštinskim štabovima da se podigne stepen pripravnosti, da se radi dvadesetčetvoročasovni monitoring svih pritoka i da se raguje po potrebi – rekao je Marić.

Prema njegovim rečima, svi kapaciteti SVS u narednih 48 sati biće stavljeni u potpunu pripravnosti dok padavine ne prođu.

(Espreso.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …