Home / AKTUELNO / SRPKINJA ORGANIZOVALA BALKANSKI NARKO KLAN U ŠPANIJI- OTKRIVENI SLUČAJNO (VIDEO)

SRPKINJA ORGANIZOVALA BALKANSKI NARKO KLAN U ŠPANIJI- OTKRIVENI SLUČAJNO (VIDEO)

Istraga španske policije u kojoj je “pala” balkanska banda od 30 članova predvođena Srpkinjom (37) počela je pre dva meseca, u julu, praktično slučajno.

Povod da se istraga pokrene bio je požar u u kući u mestu Olivela u Barseloni. Uzrok požara su bile nelegalne električne instalacije koje su, kako je otkriveno, snebdevale plantažu marihuane. Tada je klupko počelo da se razmotava.

Policija je ubrzo utvrdila da je tu kuću, kao i druge na periferiji Barselone, iznajmila porodilja iz Srbije sa svojim partnerom. U iznajmljenim kućama, ispostaviće se, Srpkinja je napravila čitavu mrežu laboratorija (ili plantaža) u kojima je uzgajala marihuanu.

– Civilna garda tada je pokrenula istragu, tokom koje je izvršila ukupno 19 pretresa u barselonskim opštinama. Čak 12 zatvorenih plantaža marihuane je demontirano, zaplenjeno je 12.600 biljaka, 190 kilograma obrađenih pupoljaka i 50.000 evra u gotovini. Ni u jednoj akciji nije pronađeno vatreno oružje – navela je Civilna garda.

“Radnici” na pomenutim plantažama uglavnom su bili naši državljani.

– Poslove čuvanja plantaža obavljali su državljani Srbije koje je uhapšena „angažovala“ – plaćala im je put u Španiju i za poslove im davala fiksnu „platu“. Povremeno je dovodila nove radnike, a stare slala nazad za Srbiju kako ne bi izazivala sumnje – pišu španski mediji.

Kod uhapšenih pripadnika kriminalne grupe otkriveni su i pasoši zemalja EU za koje se sumnja da su falsifikovani.

Istražujemo zašto su imali lažne hrvatske i slovenačke pasoše. Moguće je da su im oni olakšavali kretanje u Španiji i Evropskoj uniji, budući da Srbija nije članica EU, ali je i moguće da su tim dokumentima naprosto skrivali pravi identitet jer je postojala poternica za njima – objašnjavaju u policiji.

Takođe, navodi se da je srpska policija sarađivala tokom istrage, pogotovu zato što se za pojedinim osumnjičenim traga zbog različitih dela i postupaka koji se protiv njih vode zbog u Srbiji.

Podsećamo, pre nedelju dana španska policija izvela je veliku akciju u Barseloni i Taragoni kojom je razbijena međunarodna kriminalna organizacija koja se bavila trgovinom marihuanom. Kako navode španski mediji, Srpkinja (37) koja je u toj akciji uhapšena, u pritvoru je odvedena sa nedavno rođenom bebom.

(Blic)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …