Home / AKTUELNO / SRPSKI TURISTI DEMANTUJU LAŽI: U GRČKOJ KAO PRE KORONE, GLUPOSTI O MASKAMA NA PLAŽI! EVO ŠTA TREBA DA ZNATE!

SRPSKI TURISTI DEMANTUJU LAŽI: U GRČKOJ KAO PRE KORONE, GLUPOSTI O MASKAMA NA PLAŽI! EVO ŠTA TREBA DA ZNATE!

Na graničnom prelazu Evzoni nema gužvi, a u restoranima i na plažama vlada prilično opuštena atmosfera, svedoče naši sagovornici.

Turistička sezona u Grčkoj zvanično je počela u subotu, a naši državljani tamo nisu zatekli ništa od katastrofalnih najava pojedinih medija. Naprotiv, sve funkcioniše savršeno, od graničnog prelaza Evzoni, koji je za Srbe otvoren svakodnevno od sedam do 23 časa, do plaža.

Naš sagovornik, koji već godinama boravi u Grčkoj, prokomentarisao je početak turističke sezone, koji je doneo konačno dozu optimizma građanima Grčke, koji su dugo bili zatvoreni usled situacije sa koronavirusom:

– Za sada sve ide dobro, ali treba biti svestan da je moguće da bude i nekih nesporazuma, ljudi su nenaviknuti, počevši od ugostitelja, koji su bili zatvoreni šest meseci. Potrebno je da se stvari uhodaju, ali sam uveren da bi ubrzo sve trebalo da se vrati u normalu. Grci su pozitivni i raduju se turistima, a uslov za ulazak u zemlju je ili potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

Postepeno su na društvenim mrežama osvanule i fotografije sa graničnog prelaza Evzoni, na kojem nisu velike gužve, kao i zadovoljnih turista iz Srbije koji su stigli i smestili se i potvrđuju da je situacija u Grčkoj krajnje povoljna.

– Ugostitelji na Sitoniji su željni naših turista, oslovljavaju nas na srpskom, izlaze u susret što se tiče svega, deluje da su svi prilično orni za druženje i rad. Ono što me je iznenadilo jeste da nema nikakve gužve, ni na ulicama ni na plažama, i zbog toga je idealno za odmor s porodicom i malom decom – priča za Srpski telegraf Beograđanin Darko Marković.

Ono što je najviše brinulo turiste jesu mere jer se dugo tvrdilo da će maske svuda biti neophodne, čak i na plaži, a zabludu o tome razrešio je naš sagovornik iz Niša koji je s porodicom posetio Polihrono.

– U restoranima se od turista ne očekuje da nose maske, postoji distanca, radnici su ti koji obavezno imaju ovu vrstu zaštite, ali je prilično opušteno. Govorkanja da će se svuda nositi maske i pokazivati potvrde o vakcinaciji su samo glasine, koje ljude odvraćaju od toga da otputuju i da se opuste. Odgovorno se ponašamo svi, ali nema ni reči o tome da nam neko u restoranu ili na plaži traži PCR ili potvrdu o vakcinaciji, to su gluposti – navodi Milan Vranić.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …