Home / AKTUELNO / ŠTA SE SPREMA IZA KULISA: U ARANĐELOVCU BEZ POSLA 3.500 LJUDI, A UVOZE RADNIKE IZ NEPALA I ŠRI LANKE?! (VIDEO)

ŠTA SE SPREMA IZA KULISA: U ARANĐELOVCU BEZ POSLA 3.500 LJUDI, A UVOZE RADNIKE IZ NEPALA I ŠRI LANKE?! (VIDEO)

Bojan Radović, SNS kadar i prvi čovek opštine Aranđelovac, govoreći o problemu u vezi sa zapošljavanjem u toj opštini, istakao je za medije da nema dovoljno mladih ljudi na Birou, pa će privrednici biti prinuđeni da uvoze radnike iz Nepala, Šri Lanke i Indije.

Ovo što je još skandaloznije, Radović je napomenuo da na Birou ima oko 3.500 nezaposlenih, ali da oni nisu podobni za posao.

– Ne možemo da budemo isključivi i ne možemo da budemo zatvoreni, ali postoje neke stvari koje će biti malo diskutabilne, a to je da će biti mnogo radne snage koja će se uvoziti iz raznih zemalja. Kažem, nije dobro da imamo na Birou negde oko 3.500 nezaposlenih, takva je struktura nezaposlenih, ali imamo samo 100, 200 muškaraca i negde oko 200, 300 žena starosti do 30 godina, što je jako, jako mali broj – istakao je predsednik opštine Aranđelovac.

Nakon što je indirektno priznao da mladi beže „trbuhom za kruhom“ iz Aranđelovca, na šta ukazuje činjenica da ih ima samo par stotina na Birou, prvi čovek Aranđelovca je indirektno priznao da kao predsednik opštine nije sposoban da pomogne nezaposlenim građanima kojih ima 3.500, da nađu posao. Zatim je nonšalantno rekao da je neminovan uvoz radnika iz drugih zemalja.

– Preostali broj radnika koji se nalazi u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje se odnosi na ona lica koja su u tranziciji ostala bez posla, koje poslodavac danas ne prepoznaje na tržištu, koja ne mogu lako da se zaposle, ali njih nije malo broj. Al’ kažem, posledica svega toga je da s jedne strane imate lošu strukturu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a sa druge strane nemate dovoljno radnika, i to dovodi do toga da imamo najave nekih privrednika da će biti uvoza radnika iz Šri Lanke, iz Nepala, iz Indije, to je nešto što je neminovno – zaključio je Radović.

Kada se izjava predsednika opštine Aranđelovac razloži, dolazi se do prostog zaključka. Vlast u ovoj opštini sa njim na čelu nije sposobna da reši problem nezaposlenih građana koje „poslodavac ne prepoznaje na tržištu“, pa se predala i prepustila ih da se sami snalaze.

Za to vreme, umesto da se pronađe način kako bi se pomenuti nezaposleni prekvalifikovali, ako ne u celosti barem jedan deo, lokalna vlast bez imalo srama priznaje da će biti uvoza radnika iz Šri Lanke, Indije i Nepala.

Aranđelovčanima toliko dobro ide, da će ova opština uskoro postati metropola prepuna radnika sa Istoka. A to što radnici iz opštine nemaju posla, krivo je tržište, a ne nesposobna vlast…

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …