Home / AKTUELNO / STANJE SVE KRITIČNIJE: Ukrajinska vojska krenula u strahovitu ofanzivu! (VIDEO)

STANJE SVE KRITIČNIJE: Ukrajinska vojska krenula u strahovitu ofanzivu! (VIDEO)

ukrajina vojska

Ukrajinska vojska je krenula u ofanzivu na pozicije ustanika istovremeno u nekoliko oblasti Donbasa, piše sajt „Ruska vesna“.

Prema podacima novinara, žestoke borbe su počele rano jutros kod Donjecka.

Ukrajinska vojska je otvorila vatru iz minobacača kalibra 82 milimetra i 120 milimetara. U isto vreme, drugi odredi vojnika napali su jugozapadna predgrađa Gorlovke.

Kako se navodi, vatra iz bacača granata i minobacača ispaljena je u pravcu sela Novgorodsko i Novoselovko. Granatiran je i rejon Batmanovke. Nešto kasnije, mete napada bile su i teritorije Stahanova i Kirovska.

Dramatičan novi video koji se pojavio nakon što su istok Ukrajine uzdramale eksplozije prikazuje skladište oružja koje je navodno pogođeno iz drona.

Užasavajuća serija eksplozija kod grada Balaklija, koji je pod kontrolom ukrajinskih snaga, prikazana je na videu snimljenog i s tla, ali i iz vazduha.

Ministar obrane Stepan Poltorak sinoć je rekao da se pretpostavlja da je požar uzrokovala eksplozivna naprava bačena iz bespilotne letelice.

U napadu koji su ukrajinske vlasti proglasile sabotažom poginula je jedna osoba — telo žene rođene 1951. pronađeno je ispod ruševina urušene kuće.

Otvorena je istraga o mogućoj diverziji, a moguće je da se radi i o nemaru vojnog osoblja.

Zbog eksplozija je evakuisano 20.000 ljudi.

Pogledajte snimke:
(Jutarnji list)

Check Also

ŠEF MAFIJE U FILADELFIJI: MOJI LjUDI SU POPUNILI 300.000 GLASAČKIH LISTIĆA ZA BAJDENA

Donald Tramp najavio je da će uskoro biti objavljena važna informacija koja se, kako je …