Home / AKTUELNO / STIŽE KAZNA! SNIMAK “OTIMANjA” DETETA OD BAKE JE ZGROZIO SRBIJU, A SADA JE SLUČAJ BLACE DOBIO EPILOG (VIDEO)

STIŽE KAZNA! SNIMAK “OTIMANjA” DETETA OD BAKE JE ZGROZIO SRBIJU, A SADA JE SLUČAJ BLACE DOBIO EPILOG (VIDEO)

Direktorka Centra za socijalni rad u Blacu smenjena je danas, zbog prijavljenog incidenta u kome su radnice ove ustanove 19. marta na silu vukle dečaka (14) iz Suvog Dola iz kuće u kojoj živi sa bakom Ljiljanom Dačević i mlađom sestrom (10).

Protiv radnica Centra za socijalni rad je pokrenut disciplinski postupak. Nadležni organi će na kraju odlučiti da li će one i dalje obavljati tu funkciju, ali bi po pravilu trebalo da budu uklonjene sa tog mesta. Odluku o tome će doneti novi direktor Centra koji će u narednih nekoliko dana biti izabran – navode iz blačke opštine, a prenosi Telegraf.rs.

Kako dodaju, narednih dana biće održana Skupština opštine Blace, na kojoj će biti odlučeno ko će biti novi direktor.

– Skupština je ta koja glasa smenu i odabir novog direktora Centra – objašnjavaju.

UDARNO: SOCIJALNI RADNICI PONOVO OTIMAJU SRPSKU DECU (VIDEO)

Podsetimo, dve zaposlene iz blačkog Centra za socijalni rad došle su u kući Dačevića kako bi odveli u hraniteljsku porodicu dečaka i devojčicu koji žive sa bakom, nakon što im je majka umrla, a otac ih napustio. Tom prilikom, radnice su pred Ljiljanom, koja je u invalidskim kolicima jer joj je jedna noga amputirana, na silu vukle dečaka koji se opirao, ne želeći da ode od bake.

Ovaj nemio događaj zabeležio je i objavio humanitarac iz Kuršumlije, Dejan Marković (Milošević), posle čega se oglasilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je predložilo smenu direktorke Centra i disciplinski postupak radnica koje su primenile silu.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …