Home / AKTUELNO / STIŽE ZEMLjOTRES IZ RUSIJE– SPECIJALNE JEDINICE NA GRANICI SPREMAJU UPAD: Amerikanci u neviđenoj panici!

STIŽE ZEMLjOTRES IZ RUSIJE– SPECIJALNE JEDINICE NA GRANICI SPREMAJU UPAD: Amerikanci u neviđenoj panici!

specijalci- vojnici- komandosi

Američki diplomatski izvori smatraju da potez dolazi usled nedavnog velikog poraza libijskog vojskovođe bliskog Kremlju

Rusija je navodno stacionirala specijalne snage u vazdušnoj bazi u zapadnom Egiptu, blizu granice sa Libijom, saznaje Rojters j iz američkih i egipatskih diplomatskih izvora.

Novi potez Moskve mogao bi izazvati zabrinutost SAD povodom sve većeg ruskog uticaja na generala Kalifu Haftara, piše.

Američki diplomatski izvori smatraju da potez dolazi usled nedavnog poraza libijskog vojskovođe, koji je izgubio kontrolu nad važnim naftnim terminalima od strane Odbrambene brigade Bengazija (BDB).

Oni su novinskoj agenciji Rojters rekli kako su ruske specijalne snage kao i ruski dronovi primećeni u vazi Sidi Barani, na oko 100 kilometara od egipatsko-libijske granice.

Egipatski bezbednjaci dali su više detalja, navevši kako ruska jedinica broji 22 ljudi, ali su odbili da komentarišu svrhu njihovog prisustva.

Dodali su kako je Rusija u februaru takođe koristila egipatsku bazu Marsa Matruh, istočno od Sidi Baranija.

Rusko ministatstvo odbrane nije komentarisalo navode medija, a Egipat je odbacio da su ruske snage prisutne na njegovoj teritoriji.

“Nema stranih vojnika, iz bilo koje zemlje, na egipatskom tlu. To je pitanje suvereniteta.”, naveo je portparol egipatske vojske.

(Newsweek)

Check Also

SNIMAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: POGLEDAJTE ŠTA MONSTRUM RADI NA SAHRANI ĐOKIĆA (VIDEO)

Goran Džonić stajao je u pozadini. On je bio u blizini mrtvačkih kola dok je …